23948sdkhjf

USA: Sådan fjerner I patienter fra gangene

12 akutsygehuse følger amerikansk forbillede i projekt Sikkert Patientflow og forsøger at fjerne problemerne med overbelægning og patienter på gangene.
Patientsikkerheden forværres, når der opstår overbelægning. Derfor har Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Danske Regioner, regionerne og TrygFonden iværksat projekt Sikkert Patientflow, der har skabt mærkbare resultater på 12 akutsygehuse fra de fem regioner.
Det skriver Sikkert Patient Flow i en pressemeddelelse.

Slagelse Sygehus, der tidligere konstant havde patienter på gangene, kan nu konstatere, at antallet er faldet markant.

- De 12 sygehuse fortæller, at metoderne i Sikkert Patientflow gør dem i stand til bedre at forudsige udskrivelser og indlæggelser samt tilpasse ressourcer, så der ikke opstår barrierer og dermed unødig ventetid for patienternes videre færd gennem sygehuset. Det reducerer overbelægningen og styrker patienternes sikkerhed samt personalets arbejdsmiljø, siger direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Beth Lilja.

For eksempel var der kun otte patienter på gangene i maj mod 150 i januar. Resultaterne skyldes ikke, at sygehusene har fået færre patienter, eller at patienterne i stedet ligger i lånesenge på andre afdelinger.

- At afprøve nye løsninger til at nedbringe antallet af forebyggelige skader i sundhedsvæsenet er et vigtigt skridt på vejen mod et bedre sundhedsvæsen. Vi er glade for, at Sikkert Patientflow ser ud til at virke, siger programchef for sundhed i TrygFonden, Mette Meldgaard.

Det centrale er, at de sundhedsprofessionelle afholder korte, daglige tavlemøder på afsnitsniveau og kapacitetskonferencer på sygehusniveau, hvor de koordinerer patientfoløb.
Metoden er benyttet med succes på amerikanske hospitaler.

På tavlemøderne danner de sundhedsprofessionelle sig et overblik over, hvilke patienter der skal udskrives i løbet af dagen, og hvilken information de skal have i forbindelse med udskrivelsen. Hermed kan sygehuset reducere genindlæggelser. På kapacitetskonferencerne danner de sundhedsprofessionelle og ledelsen sig et overblik over sygehusets samlede kapacitet og imødegår eventuelle problemer med overbelægning i nogle afsnit.

- Tavlemøderne og kapacitetskonferencerne betyder, at vi håndterer eksisterende viden om ventetid, indlæggelser og udskrivelser mere systematisk. For eksempel ved vi, at patienterne typisk bliver indlagt mandag og onsdag men ikke tirsdag – og at de ankommer efter frokost. Når vi udnytter den viden, kan vi helt konkret se, at flere patienter ligger i den rigtige seng og færre på gangene, fortæller sygehusdirektør på Næstved-Ringsted-Slagelse Sygehuse, Vinni Breuning.

De 12 akutsygehuse
• Region Hovedstaden: Hvidovre Hospital, Nordsjællands Hospital
• Region Sjælland: Køge Sygehus, Slagelse Sygehus, Holbæk Sygehus
• Region Syddanmark: Kolding Sygehus
• Region Midtjylland: Hospitalsenheden Horsens, Hospitalsenheden Midt, Regionshospitalet Randers, Hospitalsenheden Vest
• Region Nordjylland: Sygehus Vendsyssel, Sygehus Thy-Mors


Kilde: sikkertpatientflow.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125