23948sdkhjf

I Aarhus skal ældre selv styre deres hjemmehjælper

Ny borgerjuornal gør det muligt for borgerne selv at flytte rundt på tidspunkter for hjemmehjælperens ankomst.
"Fra 2017 kan du selv styre, hvornår hjemmehjælpen skal kigge forbi."
Sådan lyder det fra Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune til borgere, der får hjælp i dagligdagen.

Fra slutningen af 2016 kan borgere nemlig selv flytte rundt på tidspunktet for, hvornår hjemmehjælpen skal kigge forbi.

Det er én af konsekvenserne af, at Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune udskifter et it-system til styring af hjemmehjælpen.

En anden fordel ved den nye borgerjournal er, at borgeren fremover også vil kunne følge med i, hvor langt ens sag er:

- Vi glæder os til at give fru Jensen endnu større frihed og fleksibilitet. Når vi taler sammen med borgere og på tværs af myndigheder, får vi et langt bedre værktøj end i dag, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Den nye borgerjournal bliver indført i november 2016, og løsningen vil også give de mange medarbejdere i Sundhed og Omsorg et langt bedre og mere brugervenligt værktøj i hverdagen.

Det nye it-system leveres af aarhus-virksomheden Systematic, som vil leve-re en borgerjournal, der er langt mere overskuelig og brugervenlig. Samtidig er både systemet og kontrakten med Systematic indrettet, så det fremover bliver langt lettere at integrere andre smarte it-løsninger fra andre leverandø-rer:

- Vi glæder os til at få langt bedre muligheder for at anvende de mange kreative og gode it-løsninger, som også mindre it-virksomheder bringer til torvs i disse år, siger Poul Martin Christensen, Digitaliseringschef, Sundhed og Omsorg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094