23948sdkhjf

"Vi skal ikke uddanne til ledighed"

Danske Fysioterapeuter har kæmpet for ikke at øge optaget til uddannelsen. Det lykkes nu.
Der er problemer ved at øge optaget på fysioterapeutuddannelsen, mener Danske Fysioterapeuter. Derfor har man i flere år forsøgt at gøre opmærksom på problemet med, at fysioterapeuterne uddannes til ledighed.

Den nye uddannelses- og froskningsminister, Esben Lunde Larsen, er enig.
I et brev til Danske Fysioterapeuter skriver Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V):

”Niveauet for det samlede optag på fysioterapeutuddannelsen fastholdes overordnet uændret ud fra en betragtning om, at man bør være varsom med at øge optaget i en situation med voksende ledighed.”

Formand for Danske Fysioterapeuter, Tina Lambrecht, er glad for meldingen. Hun siger til fysio.dk.

”Vi har længe gjort opmærksom på, at det stigende optag er et stort problem. Alle beregninger peger i én retning; et større optag vil betyde store problemer med ledighed. Jeg er glad for, at det er en bekymring, Esben Lunde Larsen deler,” siger hun.

Der er dog lavet en enkelt mindre justering af hensyn til de regionale behov i Region Sjælland, hvor der forventes et øget behov for fysioterapeuter på arbejdsmarkedet særligt som følge af væksten i den primære sundhedssektor. Således er University College Sjællands ansøgning om at forøge deres optag med i alt fem studerende blevet imødekommet.

”Det kan vi fint leve med. I den store sammenhæng er det ikke de 5 pladser, der giver problemer. Det vigtige lige nu er, at der nu er sat prop i, så vi ikke længere ser de store stigninger i optaget,” siger Tina Lambrecht.

Hovedbestyrelsen skal diskutere Danske Fysioterapeuters holdning til optaget på et møde i august.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156