23948sdkhjf

Virksomheder battlede i velfærdsteknologi

"Her møder jeg ti kommuner på én dag," siger Jesper Thomsen, Dosesystem om dialogmøde hos Welfare Tech mellem otte virksomheder og adskillige danske kommuner.
Under temaet medicinhåndtering præsenterede otte virksomheder løsninger, da Welfare Tech i samarbejde med Odense Kommune afholdte det andet dialogmøde om velfærdsteknologi i praksis i denne uge.

Flere virksomheder fra udlandet var taget til Danmark for at vise løsninger frem, heriblandt to fra Finland og en fra Norge.

"Vi er glade for at være med til at facilitere møder som det her. Det er noget, der gavner både dem, der har behovet, og dem, der har løsningerne. Det kan også være med til, at vi udfordrer hinanden. Man ser måske en løsning, som ikke lige løser ens behov, men som man kan tage med hjem og udvikle videre på. Eller måske har man et behov, som man tror, der skal en helt ny løsning til; og så finder man ud af, at den findes faktisk allerede. Vi skal have løsningerne i spil, og få dem brugt i den daglige drift. Det er det Welfare Tech er her for; vi skal finde hinanden og alle samme få gavn af løsninger inden for velfærdsteknologi," siger Welfare Tech direktør Christian Graversen.

De danske kommuner har et voksende fokus på kvaliteten og processen omkring håndtering af medicin til borgerne; lige fra korrekt dosering af medicinen til at sikre, at borgerne får deres medicin rettidigt. Målet er at nedbringe fejl og utilsigtede hændelser, som hvert år koster samfundet dyrt, samt at give borgerne en større grad af selvstændighed og dermed uafhængighed af kommunen.

"Det er udfordrende at være med i sådan en face-off som i dag. Det har jeg ikke oplevet før. At stå x antal producenter inden for den samme branche, og direkte skal battle mod hinanden foran et publikum. Der er da sjovt! Nogen virksomheder kommer det til at give noget godt og andre noget dårligt. Sådan er det jo! Men vi får noget mere udbredelse og sparer nogle timer på landevejene. Jeg møder ti kommuner på en dag, og der er flere af dem, som jeg ikke har kontakt til," siger direktør Jesper Thomsen, DoseSystem.

Via Welfare Techs netværk tiltrak dagen også udenlandske virksomheder fra hhv. Holland, Finland og Norge. Nogle af dem præsenterede deres løsning for første gang i Danmark. Fx finske Evondos, som gerne vil ind på det danske marked med deres automatiske medicineringsdispenser.

"Der skulle være flere arrangementer som dette. Vi har ikke noget tilsvarende i Finland. Danmark virker længere fremme med den her slags velfærdsteknologi end de andre nordiske lande, og det her er et godt event for virksomheder til at nå hinanden og til at nå ud til kommunerne. Den feedback vi får, giver os en bedre forståelse for, hvad vi skal gøre anderledes, så vi kan tilbyde flere fordele til kommunerne," siger Business Development Manager Markus Mäkelä, Evondos.


Evondo
Evondos’ løsning er baseret på dosispakket medicin, som lægges i dispenseren og leveres i borgernes eget hjem. Når det er tid at tage medicinen, får borgeren en alarm. Når medicinen er taget går der besked til personalet, som sammen med pårørende kan følge, om den rigtige medicin er taget til den rigtige tid. Resultater viser, at 99,5 % af medicinen tages til korrekt tid, og 98 % af brugerne siger løsningen er nem at bruge. Evondos er i dag i brug i Finland, Norge og Sverige. Virksomhedens næste skridt er Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094