23948sdkhjf

Plejehjemsmad som street food

I weekenden får aarhusianerne mulighed for at smage den mad, som de ældre på plejehjem også får. Overskuddet fra salget går til en fest for de ældre på Plejehjemmet Koltgården.
På søndag sælger Plejehjemmet Koltgården karbonader og stuvede ærter og gulerødder til aarhusianerne ved Street Food på Officerspladsen midt i Aarhus.

"Det er dejligt at kunne stå inde for den mad, vi laver til beboerne på plejehjemmet. Der har været meget kritik af maden, dengang den var vakuumpakket. Nu laver vi det hele selv. Det er vi stolte af og vil gerne vise borgerne. Og så synes jeg det er fint, at vi sælger det og skaber et lille overskud til beboerne til en fest," siger Marianne Lorenzen, ernæringsassistent, Plejehjemmet Koltgården.

Plejehjemmet Koltgården har netop deltaget i en mad-konkurrence på TV2 mellem fire plejehjem i Aarhus, arrangeret af Aarhus Festuge og Sundhed og Omsorg.

"Uden ordentlig mad og drikke duer helte som bekendt ikke. Vi er stolte over, at mange af hverdagens helte på byens plejehjem får mulighed for at samles om ordentlig mad og dermed samtale om det levede liv og om det liv, der leves lige nu. Dette tiltag inspirerer forhåbentlig til, at fremtiden bliver lidt sjovere for os alle," siger Jens Folmer Jepsen, direktør, Aarhus Festuge.

Aarhus Festuge og Sundhed og Omsorg synes, at aarhusianerne skal have mulighed for at smage den mad, som de ældre på plejehjem også får.

"Jeg er meget stolt over maden vi laver til ældre på plejehjem. Det er slut med køle-vakuumpakket mad. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Aarhus Festuge også giver andre mulighed for at spise med. Det er ikke blevet afprøvet før og er meget relevant. Madoplevelsen er vigtig for de ældre på et tidspunkt i livet, hvor der sker færre ting i hverdagen. Maden skal se godt ud og smage godt med masser af ernæring," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093