23948sdkhjf

Analyse: Kommuner kan spare milliarder

Spændet mellem top og bund er vokset i andelen af kommunale opgaver, som kommunerne sender i konkurrence, viser en ny analyse fra DI.
Kommunerne har siden 2007 haft muligheden for at sende de kommunale opgaver i udbud og give private virksomheder mulighed for at varetage eksempelvis ældreplejen. Den årlige analyse fra DI om kommunernes konkurrenceudsættelse viser, at afstanden mellem top og bund er blevet større. Det skriver DI Business.

Samlet set har top 10-kommunerne fra 2007 til 2014 oplevet en stigning fra 27 procent til 34 procent, mens de 10 dårligste placerede kommuner ikke har oplevet nogen udvikling på de syv år, og dermed stadig sender 21 procent af de offentlige opgaver i udbud. Kommunerne har i 2014 samlet set udbudt 26,4 procent af deres opgaver, og det er en stigning på 0,4 procentpoint i forhold til året før, skriver DI Business.

Analysen fra DI viser også, hvor stor den potentielle besparelse er, hvis samtlige kommuner løftede sig op på niveau med de ti bedste kommuner. Samlet set kan kommunerne spare fire milliarder kroner, hvis det generelle niveau blev løftet. Og der ligger specielt et stort besparingspotentiale inden for netop et område.

"Vi kan se, at flere og flere kommuner overvejer at sætte driften af eksempelvis plejecentre i udbud. Over halvdelen af de penge kommunerne kan spare, ligger inden for de social- og beskæftigelsesområdet. Det handler om at få opbygget nogle gode erfaringer og nogle bedre kompetencer og dermed få en bedre dialog med de private leverandører," forklarer branchedirektør i DI Service, Mette Rose Skaksen, til DI Business.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095