Kattegat Seafood klar med ny listeriastrategi
Virksomheden håber på snarest at kunne åbne den lukkede produktion i Hirtshals
Den har stået stille siden 8. juli, hvor Fødevarekontrollen efter flere fund af listeriabakterier på fabrikkens maskiner lukkede ned for koldrygningen af laks i Hirtshals.
Fundene havde store ligheder med de bakterier, der var skyld i en mands dødsfald og en gravid kvindes abort.
For at kunne åbne igen krævede Fødevarestyrelsen, at fabrikken med hovedsæde i Grenå lagde en ny strategi for dens egenkontrol.
Den strategi afleverede virksomheden til Fødevarestyrelsen i mandags, og nu venter man altså på den endelige godkendelse.
- Vi forventer bestemt, at vi, måske efter nogle tilføjelser fra Fødevarestyrelsen, får en godkendelse, siger direktør for Kattegat Seafood Svend-Erik Christensen.
Virksomheden vil være i stand til at starte produktionen hurtigt efter godkendelsen.
- Vi har styr på alt
- Vi har styr på alt med hensyn til personale og andet praktisk for at kunne starte op igen, så vi regner med at være i gang senest mandag 14. september, fortæller direktøren.
Fabrikken i Hirtshals er på trods af lukningen sluppet for en større fyringsrunde.
Der har nemlig været tale om held i uheld, da lukningen er faldet midt i sommerferieperioden, og så har man kunnet flytte folk over til produktionen af den varmrøgede laks, hvor der har været større efterspørgsel end normalt
- Vi har normalt rotation mellem de to afdelinger, så alle medarbejdere kunne flyttes over i det andet røgeri, og det har gjort, at vi har holdt på de ansatte, siger Svend-Erik Christensen.
Den større efterspørgsel skyldes, at Coops butikker har kørt større kampagner, der har inkluderet Capella, som er Kattegat Seafoods varemærke inden for røget fisk.