23948sdkhjf

Pris til projekt om dysfagi på Sygehus Vendsyssel

Den tværfaglige projektgruppe påtænker at afholde en dysfagi-workshop på sygehuset i starten af 2016.
Sygehus Vendyssels kvalitetspris deles i år mellem to vindere, der hver får 20.000 kroner. Det skriver sygehuset på sin hjemmeside.

Den ene vinder er projektet ”Dysfagi hos den ældre medicinske patient”, som udviklingsterapeut Dorte Melgaard står bag.

Hun har undersøgt, hvordan det er gået med 170 patienter, der over et halvt år var indlagt på Lungemedicinsk Afsnit med lungebetændelse. Patienterne blev undersøgt for at finde dem med dysfagi. Når de skulle udskrives, blev der lagt en genoptræningsplan af en diætist og en kommunal ergoterapeut. Og efter 21 dage blev der fulgt op ude i hjemmet på, hvordan det fungerede med de nye madvaner.

Den tværfaglige projektgruppe påtænker at afholde en dysfagi-workshop på Sygehus Vendsyssel i starten af næste år.

Ernæringstruede patienter

Den anden modtager af Kvalitetsprisen er projektet ”Synliggørelse og muligheder i eksisterende madtilbud til ernæringstruede patienter”, som diætistenheden med Jette Abildgaard i spidsen og Hovedkøkkenet står bag.

Formålet med projektet er at optimere ernæringsstatus for indlagte ernæringstruede patienter. Hovedkøkkenet har allerede en masse tilbud, men ikke alle er klar over dette. Derfor arbejdes der i projektet med at udbrede kendskabet til eksisterende tilbud gennem udvikling af visuelt materiale samt undervisning på personalemøder og fleksibel tilgang til hvornår der tilbydes mad til patienterne, fortæller Sygehus Vendsyssel på sin hjemmeside.

Projektet er ikke afsluttet, men målet er, at andelen af patienter i ernæringsmæssigt risiko, der ikke får dækket deres ernæringsmæssige behov under indlæggelse på Sygehus Vendsyssel, reduceres.

Midlerne fra Kvalitetsprisen skal gå til udvikling af nye, små energitætte måltider - og gerne med fokus på at udvide tilbud indenfor det mere ”salte” område, da ikke alle patienter er til søde retter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.353