23948sdkhjf

En cykeltur i barndommens gade

Slagelse Kommunes Velfærdsteknologiske Udstillingslejlighed genåbner med ny teknologi og hjælpemidler tilpasset demensramte borgere.
i Slagelse Kommunes Velfærdsteknologiske Lejlighed har temaet frem til nu været forskellige generelle typer af hjælpemidler og teknologier til borgere, der på grund af f.eks. sygdom eller handicap er udfordret i forhold til at have en tilfredsstillende hverdag. Nu genåbner lejligheden med ny indretning - klædt på specifikt i demensvenlige hjælpemidler, fortæller kommunen.

Der vil ved genåbningen den 25.9. både være demenskonsulenter og pårørendegruppe til stede, så borgere og pårørende kan få en snak om livet som demensramt og hvordan man kan møde andre med demens og hukommelsesbesvær tæt på. Og der bliver mulighed for at møde leverandører, som udstiller den nyeste teknologi for demensramte. Man kan bl.a. møde sælrobotten Paro, træne fysik og hukommelse på et interaktivt gulv og ikke mindst sætte sig i sadlen til en virtuel cykeltur i den gamle barndommens gade - gjort muligt via Google Streetview.

"Vi glæder os til at byde velkommen til nysgerrige borgere, pårørende og fagpersonale, så de ved selvsyn kan se, hvordan personer, der lider af en demenssygdom eller hukommelsesbesvær kan få hjælp fra teknologi og hjælpemidler. For den demente kan teknologien være med til at skabe tryghed og overskuelighed i hverdagen, så borgeren kan bevare sin selv-stændighed bedst og længst muligt," forklarer udviklingsterapeut i Velfærds-teknologisk Enhed Line Louise Lundkjær Rasmussen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095