23948sdkhjf

Alzheimerforeningen: En anstændig bemanding døgnet rundt

Samtlige 179 folketingsmedlemmer modtager brev fra Alzheimerforeningen.
Alzheimerforeningen foreslår nu, at Folketinget tvinger kommunerne til en anstændig bemanding på plejehjem døgnet rundt.

På mange plejehjem i Danmark er der nu kun én medarbejder til at tage sig af flere end 25 svært dementsramte beboere i weekenden og om natten. Det betyder, at der ikke er mulighed for at give demenspatienterne den behandling og pleje, som deres sygdom kræver, og i flere tilfælde har den lave bemanding resulteret i alvorligt omsorgssvigt, lyder det fra Alzheimerforeningen.

Alzheimerforeningen har derfor skrevet til samtlige 179 folketingsmedlemmer og opfordret til, at de i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger tvinger kommunerne til at sikre en anstændig bemanding på landets plejehjem 24 timer i døgnet.

"Demenspatienter får på mange plejehjem en god og kærlig pleje. Men eksemplerne på helt utilstrækkelig behandling og pleje er efterhånden alt for mange og slet ikke acceptable, Jeg forstår ganske enkelt ikke, at politikerne vil være de lave normeringer bekendt. 60 - 80 procent af alle beboere på plejehjem lider af en alvorlig demenssygdom. De er visiteret til plejehjem, fordi de ikke længere kan klare sig selv. Alligevel efterlades alt for mange demenspatienter med alt for få eller helt uden uddannet personale om natten og i weekenden – ja i nogle tilfælde endda helt uden personale overhovedet," siger Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen.

I over halvdelen af landets kommuner, er der kun én vagt til at tage sig af demenspatienter om natten, fortæller Alzheimerforeningen.

I brevet til folketingsmedlemmerne forslår Alzheimerforeningen, at Folketinget pålægger kommunerne at sikre, at der altid er sundhedsfagligt personale til stede på alle plejehjem 24 timer i døgnet året rundt. Bemandingen skal ifølge Alzheimerforeningen sikre, at personalet altid kan opdage om en demenspatient har brug for hjælp og straks give den hjælp, behandling eller pleje, der er nødvendig for at sikre liv, tryghed og værdig omsorg.

"Når kommunerne ikke selv er i stand til sikre demenspatienter på plejehjem den nødvendige behandling, må Folketinget gribe ind og tvinge kommunerne til en anstændig bemanding," siger Nis Peter Nissen.

I brevet til folketingsmedlemmerne, retter Alzheimerforeningen opmærksomheden mod Sverige, hvor den svenske Socialstyrelse netop har udarbejdet retningslinjer, der skal sikre, at der døgnet rundt er forsvarligt antal personale til stede på plejehjem, hvor der bor demenspatienter.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094