23948sdkhjf

Lungeforeningen: Aftale om KOL-telemedicin et skridt på vejen

Men der er et generelt behov for en større, mere sammenhængende indsats på lungeområdet, lyder det fra Lungeforeningen.
Lungeforeningen glæder sig over, at Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og regeringen har indgået aftale om at udbrede telemedicinske løsninger til KOL-patienter i hele landet. Men der er også brug for en national, forpligtende lungeplan, mener Lungeforeningen.

Lungeforeningen bifalder, at regeringen har afsat 47 mio. kr. til projektet, der skal sikre, at 40.000 danskere med svær KOL i 2019 har en telemedicinsk løsning i hjemmet, og foreningen bidrager gerne med indsigt og viden fra patienter til den vigtige organisering, der nu skal i gang.

Men der er et generelt behov for en større, mere sammenhængende indsats på lungeområdet, lyder det fra Lungeforeningen.

Lungeforeningens vision er at skabe bedre vilkår for de 700.000 danskere, der har en lungesygdom.

"Der er behov for en plan for lungerne, der sikrer mere viden om lungesygdomme, forebyggelse og bedre behandling. Aftalen om telemedicin til gruppen af KOL-patienter er et skridt i den rigtige retning, men vi mangler en national, forpligtende lungeplan. Mennesker med en lungelidelse, unge såvel som ældre, har hårdt brug for en forbedret indsats, og der er behov for flere forebyggelsesindsatser," siger Lungeforeningens bestyrelsesformand Johannes Flensted-Jensen.

Lungeområdet står overfor flere store udfordringer, fortæller Lungeforeningen. Et stort antal mennesker har en lungelidelse men ingen diagnose. Der mangler sammenhæng i behandlingen af de over 700.000 mennesker med lungesygdomme i Danmark, og der uddeles alt for få midler til lungeforskning.

Det er på baggrund af bl.a. disse udfordringer, at man i Lungeforeningen fortsat efterspørger en national lungeplan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078