23948sdkhjf

Husk fagpersonalet i alle døgnets 24 timer

I mandags bragte Magasinet Pleje nyheden om, at Alzheimerforeningen har skrevet brev til samtlige af landets Folketingspolitikere. Nu kan du læse brevet i sin fulde længde her.
Kære medlemmer af Folketinget,

Tillykke med valget.

Efter en lang valgkamp og velfortjent sommerpause venter nu arbejdet med at få løfterne indfriet og enderne til at mødes. Det bliver en vanskelig opgave. Der er mange udfordringer og behovet for prioritering bliver stort. Vi vil derfor gerne sige det lige ud:

Vi opfordrer Folketinget til at prioritere indsatsen for at sikre anstændige forhold for demenspatienter på danske plejehjem, når finansloven skal forhandles.

Demenspatienter får på mange plejehjem en god og kærlig pleje. Men eksemplerne på utilstrækkelig behandling, pleje og omsorg er efterhånden alt for mange og ikke acceptable når demenspatienter f.eks. må vente i timevis på et tiltrængt bleskift, får forkert medicin, må kalde forgæves på hjælp om natten uden at få svar eller ligge alene og hjælpeløse efter fald.

Det er især den katastrofalt lave bemanding på plejehjem, der rammer de allersvageste demenspatienter. De er visiteret til plejehjem, fordi de ikke længere kan klare sig selv. Alligevel efterlades mange på plejehjem med alt for få eller helt uden uddannet personale om natten og i weekenden – ja i nogle tilfælde endda helt uden personale overhovedet. Det er ikke acceptabelt.

Vi foreslår derfor, at Folketinget pålægger kommunerne at sikre, at der altid er sundhedsfagligt personale til stede på alle plejehjem 24 timer i døgnet, alle ugens dage og hele året rundt.

Demenspatienter er forskellige og sammensætningen af beboere på plejehjem betyder, at det ikke giver mening at indføre rigide regler om antallet af ansatte pr. beboer. Men eksemplerne fra den kommunale praksis i Danmark, de mange tilfælde af alvorlige omsorgssvigt, der er be-skrevet i medierne, erfaringerne fra Sverige og international forskning peger alle i samme retning: Der er behov for at sikre, at der altid og døgnet rundt er tilstrækkeligt og kompetent personale tilstede på plejehjem. Derfor må Folketinget gribe ind.

Vi håber, at du vil støtte forslaget og prioritere indsatsen for nogle af de allersvageste patienter i Danmark. I vedlagte notat kan du læse mere om de svenske erfaringer og baggrunden for vores forslag.

På forhånd tak og med venlig hilsen

Birgitte Vølund, Formand for Alzheimerforeningen og Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085