23948sdkhjf

Plejehjem får faste læger

Ordningen med fasttilknyttede plejehjemslæger bliver nu udbredt til hele landet.
Nu bliver der gradvist indført en landsdækkende ordning, så beboere på plejecentre kan få tilbud om at få en praktiserende læge, som er fast tilknyttet plejecentret. I den nye satspuljeaftale på sundheds- og ældreområdet er der sat 100 millioner kroner af til ordningen. Formålet er bl.a. at forbedre den sundhedsfaglige behandling af beboerne og dermed forebygge sygehusindlæggelser.

"Flere kommuner har opnået rigtig gode resultater med at knytte faste læger til plejehjem. Det har eksempelvis betydet, at færre beboere er blevet unødigt indlagt på sygehusene, og at samarbejdet mellem læger og plejepersonalet er blevet bedre flere steder. Derfor er det også positivt, at ordningen nu henover en årrække kan udbredes til hele Danmark", siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

De fasttilknyttede plejehjemslæger skal også være med til at forbedre medicinhåndteringen på plejecentrene. Det skal konkret ske ved, at kommunerne i en indkøringsperiode kan honorere lægerne for at give personalet generel rådgivning om medicinhåndtering.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11