23948sdkhjf

Aarhus-entreprenør vinder atter en hospitalsentreprise

Poul Pedersen A/S har sikret sig sin tredje store råhus- og lukningsentreprise på DNU-hospitalsbyggeriet
For tredje gang i løbet af fire år har Entreprenørfirmaet Poul Pedersen A/S, Aarhus, vundet en af de store råhusentrepriser på DNU, universitetssygehuset i Aarhus.

Den nyeste kontrakt handler om en behandlingsafdeling i fire etager indeholdende blandt andet ambulatorier, operationsafsnit, scannere og laboratorier, i alt cirka 14.000 kvm nybyggeri.

Entreprisen er beliggende i hospitalets nordspor og kaldes N5 og forbindes i øvrigt med det nye psykiatriske hospital.

Der er tale om en kontrakt til en værdi af 111 mio. kroner. Poul Pedersen A/S var billigst blandt fem prækvalificerede entreprenører.

Det er den tredje råhus- og lukningsentreprise i nord-sporet, som Poul Pedersen har vundet alene. Desuden har virksomheden udført arbejde for Jørgen Friis Poulsen på en af sydsporets store entrepriser.

Kender faldgruberne

”Ja, hvad er det, vi kan, så vi kan vinde kontrakterne? Når man har været med på et par entrepriser, kender man de forskellige faldgruber og risici, og man ved, hvor der er mulighed for at optimere projektet. Man opbygger knowhow”, siger direktør Søren Nøhr Rasmussen på spørgsmålet om, hvad virksomheden gør bedre end konkurrenterne.

”Det er også en fordel, at man kan bruge de samme folk, både i forhold til projektfolk og i forhold til de udførende. Det er således samme betonsjak, som arbejdede på N3, som nu skal arbejde på N5, som entreprisen kaldes”, siger han.

Arbejdet med råhuset på N5 er så småt ved at gå i gang. Nu er det imidlertid ved at tynde ud i de fremtidige muligheder for råhusbyggeri ved det fremtidige storsygehus i Aarhus. Alle de store kontrakter er nu fordelt. Tilbage er kun mindre opgaver.

”Men der bygges jo sygehuse andre steder, og så er der i det hele taget andre nybyggerier, så vi ser fortrøstningsfuldt på fremtiden”, siger Søren Nøhr Rasmussen.

Også gengangere

Også de to andre storentrepriser på N5 er vundet af entreprenører, som er eller har været med tidligere på DNU.

Apteringsentreprisen skal udføres af Raunstrup Tømrer A/S fra Aarhus, der med et bud på 32,5 mio. kroner var billigst blandt i alt fire prækvalificerede, mens teknikentreprenøren Kemp & Lauritzen A/S har sikret sig teknik- og installationsentreprisen til en værdi af 84 mio. kroner i konkurrence med fire andre teknikentreprenører.

N5-bygningen skal stå færdig i februar 2018.

DNU er det største af de såkaldte supersygehuse med et budget på 6,4 mia. kroner til nybyggeri.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079