23948sdkhjf

Medicinsk pleje af ældre styrkes i Hedensted

Hedensted Kommune udvider akutteam bestående af sygeplejersker, der assisterer hjemmeplejen.
Når ældre medicinske borgere udskrives fra hospitalet tager den kommunale ældrepleje over. Her er ofte brug for specialviden. Derfor etablerede Hedensted Kommune sidste år et akutteam af sygeplejersker, der assisterer hjemmeplejen.
Erfaringerne er så gode, at akut-teamet fra 1. september blev udvidet fra 3 til 7 sygeplejersker samt en tovholder. Det betyder, at borgerne nu tilbydes en hurtig og specialiseret pleje og behandling i eget hjem i alle døgnets 24 timer, hvor det før var fra kl. 7-23.
Samtidig viser en analyse fra Danske Regioner, at Hedensted Kommune er den 3. hurtigste i landet til at få færdigbehandlede sygehuspatienter over 65 år hjem.

”Vi oplever, at de fleste borgere ønsker at være i deres eget hjem, tæt på hverdagslivet og det nære miljø. Det er dog afgørende, at man føler sig tryg og får den pleje, man har brug for. Ved at kombinere hjemmeplejen med akutteamet kan vi imødekomme disse behov,” fortæller Hans Jørgen Hansen, som er formand for Udvalget for Social omsorg i Hedensted Kommune.

For de borgere, der ikke er klar til at komme direkte hjem efter en sygehusindlæggelse har Hedensted Kommune desuden 19 korttidspladser, hvor man bor midlertidigt. Her vurderes, behandles og visiteres til nøjagtig det behov for hjælp, der er påkrævet, herunder bolig.

Ud over de hurtige udskrivninger fra hospitalerne, stiger antallet af ambulante forløb, hvilket betyder, at en større del af behandlingen flyttes til eget hjem. Også dette stiller større krav til hjemmeplejen og akutteamet.
Akutteamet bidrager også til at forebygge uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser. Det sker ved at sætte målrettet ind, så snart man observerer sygdomstegn. Også her er et tæt samarbejde med hjemmeplejen afgørende. Ud over de samfundsmæssigt økonomiske fordele har indsatserne en positiv virkning på borgerens livskvalitet og evne til at klare sig selv bedst muligt.

Akutteamet består af sygeplejersker med en bred og solid erfaring inden for akut pleje og behandling. Borgerne kan henvises af hjemmesygeplejen, praktiserende læger og Horsens sygehus, hvorefter teamet tager ud til borgeren, observerer og lægger en fremadrettet plan i samarbejde med borgeren og dennes pårørende.

Leder af Akut-teamet Birthe T. Larsen er glad for udvidelsen af teamet:
”En af de store fordele ved Akutteamet er vores fleksibilitet. Vores ”eneste” opgave er at træde til, når der er behov – og det gør vi så. Vi har en specialviden, der gør, at vi i samarbejde med hjemmeplejen kan tilrettelægge det helt rigtige forløb, hvor borgeren undgår en længerevarende og anstrengende hospitalsindlæggelse.”
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078