23948sdkhjf

Christine bagte og inviterede til kaffebord

Klippekortordning skaber livsglæde i Sønderborg.
"Klippekort er mere værd end guld”, står der på forsiden af fotobogen, som Christine Iversen tager frem. Indeni er der billeder fra dagene, hvor Christine og hendes sosu-hjælper købte ind og bagte til en familie-komsammen.

Christine holder meget af den bog. Den ligger under bordet ved siden af favoritstolen, så hun kan nå den og kigge i den af og til. Det er sosu-assistent Anja Steger Dominisussen, som har sat billeder i bogen, og snakken går, når de to sætter sig sammen og bladrer i den.

"Ka’ du huske, da du formede boller?", siger Anja til Christine, der med sine 93 år ikke ser og går så godt mere. Men hukommelsen fejler ikke noget. Heller ikke glæden ved at tage på indkøb, bage, invitere familien og glæde sig til at servere hjemmebagte boller og lagkage.

"Er den ikke blevet ret flot?", siger Christine og viser billedet af lagkagen med flødeskum på siderne og pyntet oven på med marcipanlåg, spiselige blomster og Christines navn i chokolade.

Christine får hver dag besøg af hjemmeplejen, og er glad for den kommunale hjemmepleje og sin hjemmehjælper Anja, og det er også rigtig godt med klippekortordningen. fortæller hun, så hun kan spare timer sammen og gøre noget, hun ønsker sig – noget andet, end hun plejer. Lige nu sparer hun sammen til, at de skal lave juledekoration 1. december.

Også Anja Steger Dominisussen er glad for klippekortordningen, fordi den giver borgerne frihed til at vælge sysler, de kan lide. Når borgerne glæder sig til noget og hygger sig med andre aktiviteter end de daglige, så smitter det.

"At se sin borger stråle af glæde og stolthed over fx sit hjemmebag, høre Christine fortælle om gamle dage med bagning og travlhed i køkkenet – det vakte mange gode minder hos Christine. Vi havde en dejlig dag med at dække bord, sætte lys, blomster og kager på bordet og glæde os til at høre gæsternes beundrende kommentarer. Men det bedste var at opleve Christines glæde. Det rører mig meget og giver en enorm arbejdsglæde," siger hun.

"Klippekortordningen er god, fordi både borgere og medarbejdere har glæde af den. Den giver borgere mere frit valg, og den styrker medarbejdernes faglige stolthed. Jeg er stolt over, at vores medarbejdere gør en stor indsats for, at borgerne får værdifulde stunder ud af deres klippekort," siger seniorudvalgsformand Preben Storm.

Sønderborg Kommune har i finansloven for 2015 fået puljemidler til ekstra hjemmehjælp via en klippekortordning, som skal medvirke til at løfte livskvaliteten blandt de svageste ældre hjemmehjælpsmodtagere. Klippekortsordningen kan blandt andet bruges til sociale aktiviteter i eller uden for hjemmet.
En stikprøveundersøgelse foretaget af Magasinet Pleje viser, at ældre overvejende vælger at bruge deres klippekort til bløde værdier som kontakt og oplevelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109