23948sdkhjf

Nordisk samarbejde om psykiatri

Danmark er i dag vært for det første nordiske psykiatritopmøde nogensinde.
Mindre stigmatisering, mindre brug af tvang og bedre sammenhæng i patientforløb. De nordiske lande står over for store udfordringer på det psykiatriske område - udfordringer, som vi kan hjælpe hinanden med at løse, hvis vi udveksler viden og erfaring på tværs af de nordiske grænser. Det er idéen bag den nye tradition, som der fra dansk side er taget initiativ til med det første nordiske psykiatritopmøde, der løber af stablen i dag i København. Blandt deltagerne er både brugere, personale, eksperter, organisationer og politikere, heriblandt flere danske og andre nordiske ministre.

"Jeg er stolt af, at vi her i Danmark har taget initiativ til det første nordiske psykiatritopmøde. For det at leve med psykisk sygdom er jo ikke noget særligt dansk eller norsk eller finsk. Det er noget menneskeligt. Og med lande, der ligner hinanden så meget som de nordiske, vil vi ofte kunne genbruge hinandens tanker og løsninger. Derfor er det oplagt, at vi får lærer af og bruger hinandens erfaringer på psykiatriområdet", siger sundhedsminister Sophie Løhde.

Med topmødet skydes også gang i et løbende samarbejde mellem de nordiske ministres embedsmænd, som skal udveksle erfaringer om regeringernes initiativer og politikker på psykiatriområdet i en arbejdsgruppe. Gruppen mødes første gang i februar 2016, hvor der bl.a. sættes fokus på de nordiske landes erfaringer med at få nedbragt tvang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078