23948sdkhjf

Albertslund vælger intelligente gardiner til nyt plejecenter og sundhedshus

Nyt plejecenter i Albertslund får gardiner, der sikrer et godt indeklima
Albertslund Kommune har valgt leverandøren af gardiner og solafskærmninger Arkitex som leverandør til Danmarks første og største hus med intelligente gardinløsninger - nemlig til deres Plejecenter og Sundhedshus.

Løsninger som gør, at beboere, borgere og personale kan se frem til, at arbejde og opholde sig i lokaler, der fremmer det gode indeklima og som dræber 99,8 procent af luftbårne bakterier.

Plejecentret er på cirka 10.000 kvm og består af 108 plejeboliger, med tilhørende service- og fællesarealer. Her skal 93 boliger, 12 kontorer og 9 fælles/opholdsarealer udstyres med gardiner.

Sundhedshuset er på ca. 3.500 kvm, fordelt på tre etager, med genoptræningsfaciliteter, administration, møde og undervisningslokaler, samt café og personalefaciliteter. Her skal ni kontorer, 19 behandler-/klinikrum, 2 træningssale, 1 flex sal, 7 møderum/undervisningslokaler og 1 café udstyres med gardiner.

”Det var fra begyndelsen et spændende projekt. Vi er selvfølgelig stolte over, at blive valgt til at skabe Danmarks første hus med intelligente gardiner, hvor både design og funktion går hånd i hånd”. Der er ingen tvivl om, at der bliver sat mere og mere fokus på at nedsætte sygdoms isici og opretholde et godt indeklima. Med produkter, der er biologisk testet hos Teknologisk Institut, tror jeg også på, at vi i fremtiden vil se mere til de intelligente løsninger, både i form af rullegardiner og gardiner”, siger erhvervskonsulent Dorthe Deleuran fra Arkitex.

En ny tid

Det nye plejecenter og sundhedshus repræsenterer en ny tid inden for sundhed, pleje og omsorg i Albertslund Kommune.

I det nye byggeri er der valgt mange nye løsninger inden for velfærdsteknologi og bæredygtighed. Derfor anvendes intelligente gardiner, som har dokumenteret bakteriebekæmpende, luftrensende, akustiskdæmpende og brandhæmmende egenskaber som kan være med til, at øge sundheden og trivslen i plejecentret og sundhedshuset.

Byggeriet er opført i totalentreprise af MT Højgaard, og boligerne i plejecentret vil komme til at ligge med udsigt over byens tage og Vestskoven.

Fra den nye parkeringskælder kan man tage elevatorer op i boligtårnene eller gå direkte ud i Albertslund Centrum via det nye torv.

brahe
Kommenter artiklen (4)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079