23948sdkhjf

Helt nyt it-værktøj i Herning

Nyt samarbejde mellem Herning Kommunes Sundhed & Ældre, den private virksomhed Min Livshistorie og frivillige fra kommunens aktivitetscentre.
I Herning Kommune søsættes nu projektet "Min Livshistorie".

Ideen er, at borgere lidt oppe i årene lægger vigtige fotos, videooptagelser, film og f.eks. tale fra deres eget liv ind i et program på computeren, fortæller kommunen. På den måde gemmes milepæle, mærkedage og vigtige informationer digitalt. Også vaner og personlige ønsker kan lægges ind.

Programmet ordner og sorterer de forskellige elementer, så de kan vises for de ældre, hvis de på et tidspunkt bliver demensramte, glemsomme eller på anden måde vil have glæde af at blive mindet om det liv, de har levet. Livshistorien, som den er stykket sammen i it-programmet, kan også være et værdifuldt redskab for besøgsvenner og plejepersonale, som de ældre møder senere i livet, fortæller Herning Kommune.

Projektet er udviklet i samspil mellem Herning Kommunes Sundhed & Ældre og den private virksomhed Min Livshistorie, som ejer - og har udviklet - værktøjet. Med til at få projektet realiseret er cirka 40 frivillige fra kommunens aktivitetscentre. De frivillige er blevet oplært i at arbejde med Min Livshistorie. Og efter nytår starter de arbejdet med at hjælpe borgerne med at få lagt bl.a. fotos og film ind i it-programmet. Det vil foregå på først aktivitetscentrene, og siden hen plejecentrene. Der er også sikret mulighed for, at for eksempel gamle smalfilm og optagelser på spolebånd kan lægges ind.

Min Livshistorie kan foreløbig bruges på tablet, men inden længe vil programmet også kunne hentes til en almindelig computer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094