23948sdkhjf

DANSKE ÆLDRERÅD hilser værdighedsmilliarden velkommen

Jeg vil love, at medlemmer af Danmarks folkevalgte ældreråd i hver enkelt kommune vil bidrage med at formulere en politik for overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet, siger Bent Aa. Rasmussen.
"Jeg er rigtig glad for, at værdig pleje og omsorg er blevet et så væsentligt omdrejningspunkt for Finansloven, så der på denne er afsat 1 milliard ekstra fra 2016 og frem alene til dette formål".

Sådan udtaler DANSKE ÆLDRERÅDs formand Bent Aa. Rasmussen.

"I DANSKE ÆLDRERÅD har vi gennem det seneste år sat værdighed på dagsordnen i møder med ældrerådenes formænd, i landskonferencer og senest i vores samtaler med partiernes ordførere for ældre- og sundhedsområdet på Christiansborg. Jeg konstaterer også med tilfredshed, at midlerne fordeles efter en objektiv fordelingsnøgle for udgiftsbehovet på ældreområdet, hvilket betyder, at midlerne fordeles, så kommuner med mange ældre får flere midler end kommuner med få ældre. Det har vi kæmpet for, da det er det mest rimelige. Aftalen slår fast, at hver enkelt kommune - gennem en påtegning af regnskabet - skal dokumentere, hvordan midlerne er brugt. Kommunerne slipper for administration med ansøgninger, men det er muligt for ministeren og for ældrerådene at følge, at midlerne benyttes til formålet. Det er godt. Jeg vil love, at medlemmer af Danmarks folkevalgte ældreråd i hver enkelt kommune vil bidrage med at formulere en politik for overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet," siger han.

DANSKE ÆLDRERÅD ser positivt på aftalens løft af sundheds- og ældreområdet fra 2016, herunder bl.a. indsats for demensramte og ældre medicinske patienter med fokus på nedbringelse af overbelægning. Aftaleparterne er enige om at afsætte 320 mio. kr. i 2016 og 300 mio. kr. årligt fra 2017 og frem til en national handlingsplan for den ældre medicinske patient, herunder en akutpakke målrettet nedbringelse af overbelægning på sygehusene. En værdig ældrepleje. Der afsættes 1 mia. kr. årligt fra 2016 og frem til at understøtte udbredelsen og implementeringen af en værdighedspolitik i kommunerne. Forligspartierne og Liberal Alliance har aftalt, at alle kommuner fremover skal formulere en værdighedspolitik, hvor den enkelte kommune beskriver sine overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet. Parterne er samtidig enige om at styrke kommunernes arbejde med en værdig ældrepleje gennem en markant tilførsel af midler til ældreområdet. I udarbejdelsen af værdighedspolitikken skal kommunalbestyrelsen sikre, at eksempelvis de lokale ældreråd, eventuelt øvrige relevante parter, pårørende samt medarbejdere inddrages.

"Det ser desværre ikke ud til, at DANSKE ÆLDRERÅDs bevilling på 1 mio. kr. er forhøjet," lyder det fra DANSKE ÆLDRERÅD.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094