23948sdkhjf

Studerende skaber værdi for Ergolet

60 studerende produktudvikler for international hjælpemiddel-producent.
Hvad sker der, når man sætter studerende inden for erhvervsøkonomi, multimediedesign, sygepleje og pædagogik til at samarbejde med en virksomhed omkring produktudvikling?
Hos hjælpemiddelproducenten Ergolet er man ikke i tvivl;: Man får nye, innovative vinkler på et eksisterende produkt, og konkrete forslag der er direkte implementerebare i det daglige salgs- og udviklingsarbejde.

"Det er et generelt fokusområde for os, at vi gerne vil understøtte uddannelserne og være med til at sikre de studerende en bred erhvervserfaring, som de kan tage med sig, når de er færdige med at læse. Derfor var vi selvfølgelig klar til at indgå i dette pilotprojekt, hvor erhvervslivet, forskellige uddannelsesinstitutioner og kommunen gik sammen med det formål at berige hinanden og skabe en stærk synergi. Vi valgte, at der skulle tages udgangspunkt i vores produkt, Ergo Trainer, der er udviklet i samarbejde med Center for Hjerneskade og afprøvet igennem de sidste 10 år, men som trængte til et salgsmæssigt boost. Vi var overbeviste om, at der lå et uforløst potentiale i produktet, og vi havde brug for, at der blev tænkt ud af boksen omkring det," siger Peter Harwith Nielsen, CEO i Ergolet.

Tværfaglighed giver stærke resultater

Det er studerende fra University College Sjælland, Syddansk Universitet, og Erhvervsakademi Sjælland, der har udviklet på Ergo Traineren, og netop tværfagligheden har betydet meget for både Ergolet og de studerende.

"Det har været enormt spændende, at vi har været samlet fra forskellige studieretninger. Når vi i vores gruppe har snakket om mennesker og bløde værdier, så har erhvervsøkonomerne haft en økonomisk tilgang til opgaven. Vi har lært meget af hinanden og har nydt godt af sparringen fra de andre," siger Nicolai Mede, der er pædagogstuderende på University College Sjælland, og som har været i en gruppe, der har arbejdet med mennesker med autisme som en ny målgruppe for Ergo Traineren.

Det er Slagelse Kommunes center for Vækst & Plan, der sammen med Ergolet har taget initiativ til den nye samarbejdsform.

"Resultaterne har været så imponerende, at vi meget gerne stiller op igen. De studerende har skabt meget værdi for os. Jeg kan gå direkte tilbage i virksomheden og bruge en masse elementer fra de forskellige projekter. Der er idéer til nye markeder inklusiv gennemførte markedsanalyser, der er strategier for social media, og så har vi fået forslag til en række produktforbedringer og nye målgrupper, som vi ikke selv havde fået øje på. Jeg vil helt klart anbefale andre virksomheder at gennemgå en lignende proces," siger han.

Ergo Trainer
Ergolets Ergo Trainer er en aflastningssele til gangtræning, der er udviklet til brug ved genoptræning af gangfunktionen. Ergo Trainer er i samarbejde med Center for Hjerneskade udviklet og afprøvet igennem de sidste 10 år. På Center for Hjerneskade benyttes vægtaflastet løbebåndstræning desuden til patienter med andre diagnoser, eksempelvis traumatisk hjerneskade, cerebral parese og inkomplette rygmarvslæsioner. I forbindelse med udviklingsprojektet, har en række studerende peget på målgrupper inden for sportsskadede, ældrepleje og gravide med komplikationer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125