23948sdkhjf

Herning lover flere ansatte i ældreplejen

Den ekstra milliard, der er afsat på finansloven, giver 15 millioner kroner til Herning Kommune. Borgmester lover bedre bemanding på plejehjem.
Pårørende har påtalt det. Alzheimerforeningen har kritiseret dem. Og nu reagerer Hernings borgmester Lars Karup med et konkret initiativ: Herning Kommune lover flere ansatte i ældreplejen, når kommunen får del i den ekstra milliard, der er afsat på finansloven til ældre. Det skriver tvmidtvest.dk.

Herning udgør 1,5% af befolkningen og kan i følge borgmesteren regne med mindst 15 millioner. Borgmesteren lover overfor TV Midtvest, at de fleste af pengene bliver brugt på mere personale på plejecentrene.

"Jeg har meddelt social- og sundhedsudvalgsformanden, at den absolut største del skal konkret gå til flere medarbejdere på plejehjemmene. Det er der behov for," siger Hernings borgmester Lars Krarup (V).

Med en samlet udgift på ældreplejen på 200 millioner om året, er 15 millioner ekstra en betydelig forøgelse.

Alzheimerforeningen kritiserede Herning Kommune for manglende bemanding, da det i november kom frem, at en 85-årig mand blev overfaldet af en demensramt beboer på Fuglsangsø Centret i Herning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094