23948sdkhjf

Red farmor med en røgalarm

BrandBevægelsen har søsat kampagnen "Red Farmor", der skal opfordre unge mennesker til at installere røgalarmer hos familiens ældre. I Sønderborg bakker man gerne op med hjælp fra hjemmeplejen.
Vi ser frem til den hyggelige vintertid med mørke aftener og tændte stearinlys. Men hyggen og glæden kan hurtigt forsvinde. Statistikken viser, at 80 mennesker i gennemsnit dør hvert år som følge af brand, og i 82 procent af tilfældene er der ikke installeret en røgalarm. De fleste af de omkomne er over 67 år.

I den kommende tid gennemfører BrandBevægelsen en kampagne, som særligt fokuserer på ældre menneskers behov for en røgalarm i hjemmet. Den kan vise sig at være en investering for livet.

Kampagnen hedder ’Red Farmor’ og sætter spot på, at de unge hjælper ældre mennesker med at få en røgalarm sat op.

Som led i kampagnen har Brandbevægelsen og Trygfonden sponseret 100 røgalarmer til ældre udsatte borgere i Sønderborg kommune.
Hjemmeplejen i Sønderborg Kommune er derfor i fuld gang med at finde 100 borgere, der kan have gavn af en røgalarm. Brand og Redning i Sønderborg Kommune kommer så ud og sætter røgalarmerne op. Det er ganske gratis for borgeren.

Preben Storm, formand for seniorudvalget, bakker op omkring Red Farmor - kampagnen.

"Det er en rigtig fin kampagne, der kan være med til at redde menneskeliv. Det er flot, at hjemmeplejen er med til at spotte de mest udsatte ældre, der kan få gavn af en røgalarm. Og ligeså flot, at Brand og Redning hjælper med at få dem sat op ude i borgernes hjem," siger Preben Storm.
.
Fakta:
700.000 boliger i Danmark har ingen røgalarm.
Rygning er den mest almindelige årsag til dødsbrande.
Læs mere på www.redfarmor.dk og www.brandbevaegelsen.dk - Billeder kan frit anvendes.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11