23948sdkhjf

Cykellegebane på vej til Aalborg

Voksne med behov for cykeltræning og ældre, der ikke har cyklet længe, vil kunne bruge banerne.
Aalborg er blandt 10 danske kommuner, som kommer til at udbrede en nyskabende cykelaktivitet i Danmark, der kaldes Cykelleg.

Cyklistforbundet har med støtte fra Nordea-fonden tildelt Aalborg Kommune 500.000 kr. til at anlægge en cykellegebane ved Løvvangsskolen i Nørresundby.

Cykellegebanen kan bruges af børn, der er ved at lære deres cykel at kende, og af børn, der allerede cykler godt. Men også voksne med behov for cykeltræning, eller ældre, der ikke har cyklet længe, vil kunne bruge banerne, fortæller Aalborg Kommune.

På banen kan man træne sin cykelsikkerhed det vil sige de basale cykelmanøvrer, som at holde balancen, starte og bremse sikkert, styre med én hånd, se til siden og tilbage uden for meget slinger, orientere sig i forhold til andre og aflæse, hvad andre gør, og handle derefter.

"Projektet er et stærkt eksempel på vores fokus på at blive en af landets førende cykelkommuner. Det kræver samarbejde og nytænkning. Med projektet introducerer vi fx Nordjyllands første cykelbibliotek med mulighed for at gå på opdagelse i cyklernes verden og afprøve en bred vifte af cykler. Cykelbiblioteket vil være mobilt, så det samtidig kan bruges andre steder fx ifm. større events. Hensigten er både at vække begejstring og at profilere Aalborg som cykelby. At vi med cykellegebanen samtidig får skabt et nyt, spændende mødested for bydelens borgere er helt i tråd med kommunens byudviklingsstrategier. Det vil være et lokalt mødested, hvor alle kommunens borgere og institutioner er velkommen," siger Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Cykellegebanen kommer således til at huse et cykelbibliotek, hvor man kan låne og lege med forskellige cykler, eksempelvis elcykler. Biblioteket vil desuden rumme et lille cykelværksted, hvor man kan få hjælp til at indstille cyklerne. Cykelbiblioteket er mobilt og kan derfor flyttes rundt i kommunen ved forskellige store og små events.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094