23948sdkhjf

Region Sjælland sætter igen pris på sundhed

Sundhedsprisen i Region Sjælland er uddelt for ottende gang.
Marlon Cramers blev den store vinder, da Region Sjælland forleden uddelte Sundhedsprisen for ottende gang.

Marlon Cramers har startet en støtte- og træningsgruppe for kroniske smertepatienter på Møn og Sydsjælland. Hun bor selv på Møn og blev for to år siden ramt af kroniske smerter.

Få måneder senere havde hun interviewet ni andre kroniske smertepatienter på Møn og Sydsjælland om deres hverdag med smerterne. Det blev startskuddet til et enestående initiativ til gavn for de omkring 1.500 smertepatienter, der bor alene på Møn, og som inden da havde hverken støttegrupper eller andre former for netværk.

Med førstepræmien følger 30.000 kroner, som Marlon Cramers nu kan bruge til at videreudvikle på sin støttegruppe. Prisen blev vundet i hård konkurrence mellem næsten 50 nominerede, hvor støttegruppen var blandt de tre finalister.

"Egentlig burde vi ikke være overraskede over de mange kandidater, men det er alligevel fantastisk, at projekter og initiativer bliver ved med at myldre frem i vores dejlige region. Det giver os lyst til at arbejde videre for at fremme sundheden endnu mere i Region Sjælland," siger Ellen Thomsen, medlem af Regionsrådet.

Andenpræmien på 15.000 kroner gik til kantinen på University College Sjælland, Slagelse, hvor de arbejder for at lave både sund og økologisk mad. Den flotte tredjeplads gik til ”De åbne træninger” på Sorø Gymnastikefterskole, der kom i finalen, efter at have fået flest ”synes godt om” på Facebook. Tredjepræmien er på 5.000 kroner.


Medarbejdernes Sundhedspris

Region Sjælland uddeler også Medarbejdernes Sundhedspris, til initiativer der fremmer sundheden blandt regionens egne ansatte. Førstepladsen gik til Motionsklubben på Nykøbing Falster Sygehus. Andenpladsen gik til Afdeling S3.40 i Psykiatrien og tredjepladsen fik Bettina Marlene Olsen og Mikkel Østergård fra Regional Udvikling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079