23948sdkhjf

Aalborgs demenscenter skal hedde Tornhøjhaven

Der er kommet 203 navne-forslag på Facebook, Twitter og Instragram.
I Aalborg bygger man et nyskabende demenscenter. Det er et ambitiøst projekt, som skal tilbyde de sværest demensramte et sted at bo, et sted at føle sig hjemme, et sted at blive forstået og et sted at føle sig tryg og sikker.

Ældre- og Handicapudvalget har udskrevet en konkurrence om navnet på det nye demenscenter. Der er kommet 203 forslag på Facobook, Twitter og Instragram, og nu er navnet fundet. Aalborg Kommunes demenscenter skal hedde Tornhøjhaven.

"Det har længe været en drøm af få et moderne og fremtidssikret tilbud til vores borgere, der er ramt af demens, og nu har drømmen fået et navn, nemlig Tornhøjhaven. Det er passende af flere grunde. For det første af hensyn til beliggenheden på Tornhøjvej. For det andet fordi vi her får mulighed for at etablere haver, der så at sige er skræddersyede til netop disse borgere. Det er noget, vi har positive erfaringer med, blandt andet fra plejehjemmene Lions Park og i Vadum," siger rådmand Thomas Krarup.

Tornhøjhaven opføres som en landsby bestående af forbundne, selvstændige punkthuse i en og to etager. Landsbyen danner et afgrænset rum med mange forskellige aktivitets- og stemningsrum. Landsbyen har én indgang. Den arkitektoniske idé tager afsæt i enfamiliehuset og landbyens hovedgade giver referencer til en blanding af hjem, butiksfacade og grønt.

Tornhøjhaven, der kommer til at rumme i alt 72 boliger, forventes at være klar til indflytning i december 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125