23948sdkhjf

Sønderborg får veterankoordinator

Den kommende veterankoordinator skal støtte bl.a. sundhedsfagligt personale, der har gjort tjeneste i verdens brændpunkter i løbet af de seneste årtier
Sønderjylland er hjemsted for en del af de veteraner, der har gjort tjeneste i verdens brændpunkter i løbet af de seneste årtier – veteraner, der har været udsendt af Forsvaret, Politiet, Beredskabskorpset og som sundhedsfagligt personale.

En af udfordringerne kan være at fastholde og styrke veteranernes tilknytning til arbejdsmarkedet, da det erfaringsmæssigt er af stor betydning både på kort og langt sigt. Derfor har arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune besluttet at ansætte en veterankoordinator, som skal indsatsen for veteranerne i forhold til arbejdsmarkedet.

"At have et arbejde spiller en afgørende rolle, og derfor forankrer vi opgaven i Jobcentret, hvor veterankoordinatoren kan etablere et bredt samarbejde på tværs af forvaltninger, offentlige instanser og til virksomhederne," forklarer Petter Astrup, næstformand i arbejdsmarkedsudvalget.

Kerneopgaverne for den kommende veterankoordinator, som forankres i Jobcenter Sønderborg, bliver derfor at netværke bredt – også med de øvrige sønderjyske kommuner – og kompetenceudvikle jobkonsulenterne i jobcentret, så de er klædt på til at spotte de veteraner, som har brug for støtte i deres jobsøgning. Desuden skal der udvikles konkrete indsatser til denne målgruppe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062