23948sdkhjf

Bedre madoplevelser i Lyngby-Taarbæk

Ernæringsprojekt for ældre har netop fået tilsagn om tilskud fra staten. Tilskuddet skal fortrinsvis bruges på målrettede tilbud og maden.
Lyngby-Taarbæk Kommunes ernæringsprojekt for ældre, M3, har netop fået tilsagn om knap en halv million kroner fra statens pulje til ”Udvikling af bedre rammer for det gode måltid for ældre”.

M3 står for måltidet, målrettede tilbud og maden.

Tilskuddet fra staten skal fortrinsvis bruges på målrettede tilbud og maden.

"Vi ved alle, hvor vigtigt det gode måltid er. For mange ældre er måltidet også et højdepunkt på dagen. Jo bedre kvalitet, maden har, og jo bedre stemning, der er omkring måltidet, jo bedre smager maden. Det giver livskvalitet og er med til at bevare et bedre helbred. Derfor skal kvalitet, sammensætning og omgivelser være helt i top. Det er bare ikke altid så nemt, som det lyder, når store køkkener skal bespise mange mennesker samtidigt, og jeg er rigtig glad for, at vi med den halve million kroner kan udvikle de tre områder endnu mere til gavn for vores ældre medborgere. Vi begyndte projekt M3 for 3 måneder siden, og vi er allerede nået langt med hensyn til at gøre rammerne – måltidet – bedre," siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Bodil Kornbek.

"Måltidet er andet end selve kvaliteten af maden. Det kan for eksempel være borddækningen, eller hvordan personalet hjælper en ældre med at spise samtidig med, at vedkommende indgår naturligt i det fælles måltid. De målrettede tilbud kan være mellemmåltider, som er i fokus lige nu. Maden giver næsten sig selv, men et område, der skal have særlig opmærksomhed, er tygge- og synkevenlig mad," fortæller hun.

Indsatsen for at forbedre maden, oplevelsen og tilbuddene skal ses i sammenhæng med det fokus kommunen har på måltidet i øvrigt med ombygning af køkkener og sikring af æstetisk, velsmagende og sund kost.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094