23948sdkhjf

Autismens ABC

Ny bog fra Socialt Fagforlag.
Autismens ABC er en ny bog, der henvender sig til forældre, pårørende, studerende og professionelle indenfor autismeområdet.

I let og overskuelig form, der løbende illustreres med cases, forsøger forfatteren at svare på alle de spørgsmål, hun i sin tid stillede, da hendes egen datter fik diagnosen Aspergers Syndrom. Datteren Cecilie bidrager med flere afsnit i bogen.

"Da Cecilie som 12-årig fik diagnosen Aspergers Syndrom, vidste jeg intet om autisme. Vores verden var kaotisk. Cecilie gik i normal folkeskole, men var der næsten aldrig. Hun var i mistrivsel og magtede ikke skolen. Nedsmeltninger var en del af vores hverdag."

Sådan lyder det fra Anita Neander Knutzen, der med sine egne ord har skrevet den bog, hun selv havde brug for, da Cecilie var lille og endnu ikke havde fået en diagnose. Bogen er enkelt og overskueligt bygget op med korte afsnit, der hver især belyser enkeltstående emner. Nærmest som en opslagsbog. Det kan for eksempel være ’madvaner,’ ’medicin’, ’rutiner’ og ’strategier’. Eller emner, der i højere grad handler om resten af familien. Eksempelvis ’forældrerollen’, ’søskende’, ’parforhold’ og ’bedsteforældre’.

De enkelte afsnit er ledsaget af illustrative cases, der er udvalgt fra forfatterens privat- og arbejdsliv.

Cecilie, der i dag er 15 år, skriver også selv i bogen.

Bogen henvender sig til både forældre og andre pårørende samt til professionelle der arbejder med autisme.

Autismens ABC
Bogen (hardcover) koster kr. 150,- incl. moms porto/ekspedition (34 kr.) eller 80 kr. incl moms som e-bog.
Bogen kan bestilles i E-boghandlen Social Viden på www.socialtlederforum.dk
Eller ved henvendelse til Socialt Lederforum, mail@socialtlederforum.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093