23948sdkhjf

Seng skabt i innovativ proces

Ny psykiatriseng er skabt mellem privat virksomhed, to regioner, fagpersonale og brugerne selv.
En ny psykiatriseng, som to regioner har udviklet i samarbejde med sengeproducenten Agitek Aps, er også udviklet med brugerne selv.

"En hospitalsseng sender et signal om, at patienten lider af en fysisk sygdom, og det er jo sjældent tilfældet i psykiatrien. Derfor er det godt, at vi nu kan få udskiftet de gamle senge, som ikke er egnede til psykiatrien, men som mest af alt er et levn fra gammel tid, hvor de psykiatriske afdelinger var en del af hospitalerne. Samtidig har vi sikret, at sengen er blevet til i samarbejde med de mennesker, som skal bruge den, nemlig patienter og personale," siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp (S), Region Hovedstaden.

I Region Hovedstaden begynder leveringen af sengene om kort tid. Planen er, at sengene om få år helt skal afløse de nuværende, utidssvarende hospitalssenge.

Samarbejde på tværs af regionerne
I Region Syddanmark er den nye seng allerede leveret til to psykiatriske afdelinger, nemlig i Aabenraa og Esbjerg, hvor sengen i samspil med nye fysiske rammer, nye arbejdsgange og fokus på forebyggelse af konflikter og tvang skal være med til at levere moderne psykiatrisk behandling af høj kvalitet.

"Vi har stor fokus på at skabe nye fysiske rammer og ny teknologi til gavn for både vores medarbejdere og patienter. Og vi har her et eksempel, hvor vi viser, at vi vil og tør det offentlige-private samarbejde, og hvor medarbejdere og patienter er med til at bestemme, hvordan sengen skal se ud og fungere. På den måde får vi de bedste løsninger. Samtidig har vi vist, at regionerne kan skabe innovation sammen og dele viden og kompetencer ved at indgå i et fælles samarbejde," siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark.

I gennem processen er ideer og viden blevet delt mellem virksomheder, regioner, brugere og sundhedsfagligt personale. Den er testet af brugere og løbende rettet til under udviklingen for på den måde at skabe en seng, der brugsmæssigt, arbejdsmiljø- og sikkerhedsmæssigt er helt i top.

"Vi kan kun anbefale, at fremtidige produkter udvikles efter samme model. Ingen produktionsvirksomhed ville kunne skabe et så innovativt produkt uden det store forudgående forarbejde og input fra brugerne, siger direktør Jean-Paul Bergmann fra Agitek Aps.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094