23948sdkhjf

Ja til kugledyne, men...

Ankestyrelsen gav tre ud af fem borgere medhold i sag om bevilling af kæde- og kugledyner.
"En person med en varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne kan få støtte til hjælpemidler, når hjælpemidlet i væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne eller i væsentlig grad kan lette den daglige tilværelse i hjemmet."

Det siger Ankestyrelsen i en principafgørelse, der netop er offentliggjort. Principafgørelsen omfatter fem forskellige sager, hvor borgere anker deres kommunes afgørelse om, hvorvidt ansøger har ret til henholdsvis en kugle- eller kædedyne som hjælpemiddel.
I tre ud af fem tilfælde afgjorde Ankestyrelsen sagen til fordel for borgeren. I én sag var dommen, at borgeren ikke havde ret til hjælpemidlet og i én sag skal sagen gå om hos kommunen.

I afgørelsen står det yderligere, at "hvis formålet med det ansøgte derimod er at forbedre funktionsevnen eller forebygge yderligere forværring af funktionsevnen som et alternativ til anden behandling, skal det ansøgte betragtes som et behandlingsredskab. Der kan ikke ydes hjælp til behandlingsredskaber efter servicelovens regler."

Læs hele afgørelsen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109