23948sdkhjf

Mød Frida: Data om fødevarer nu på mobil

Ny og forbedret adgang til danske fødevaredata fra DTU Fødevareinstituttet.
DTU Fødevareinstituttet har lanceret en ny database for fødevaredata i Danmark. Fødevaredata, som databasen kaldes, er en mobilvenlig afløser for Fødevaredatabanken. Den indeholder opdaterede oplysninger om forskellige fødevarers indhold af næringsstoffer, omfatter flere fødevarer end tidligere og giver brugere af databasen nye søgemuligheder.
Det skriver DTU Fødevareinstituttet.

”Data bliver fx brugt til at beregne næringsstofindtag i kostundersøgelser, vurdere risikoen og virkninger ved fødevareberigelse, beregne en fødevares næringsindhold til brug på fødevarers mærkning af næringsindhold, vurdere de ernæringsmæssige konsekvenser af kostråd og planlægge ens kostsammensætning,” fortæller seniorrådgiver Tue Christensen fra DTU Fødevareinstituttet.

Databasen indeholder opdaterede oplysninger om næringsstoffer i mere end 1.100 fødevarer på det danske marked. Den viser op til 113 næringsværdier for hver fødevare, herunder energi, fedt, kulhydrat og protein, kostfibre, alkohol, vitaminer, mineraler, specifikke kulhydrater, aminosyrer og fedtsyrer.

Databasen er den seneste i rækken af mere end 125 års oversigter over fødevarers indhold af næringsstoffer, som er udarbejdet i Danmark.

DTU Fødevareinstituttet har i december 2015 lanceret en ny og mere brugervenlig database, der kaldes Fødevaredata, Frida.

Fødevaredata har også fået synonymnavne på de varetyper, der er inkluderet i databasen. Hvor en søgning i Fødevaredatabanken på f.eks. bananer eller pølser ikke tidligere gav noget resultat, da disse flertalsord ikke fandtes i databasen, giver Fødevaredata mulighed for søgning på en række synonymer. Alternative stavemåder er nu også inkluderet.

Fødevaredata er desuden udviklet, så databasen kan vises i et brugervenligt format på mobile enheder.

Se Fødevaredata Frida .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063