23948sdkhjf

15 millioner til demensvenlige plejeboliger

52 projekter har fået penge til at forbedre de fysiske rammer i eksisterende plejeboliger.
Sundheds- og Ældreministeriet har uddelt 15,5 millioner fra satspuljen til demensvenlige plejeboliger. I alt 52 projekter har fået penge til at indrette og ombygge eksisterende plejeboliger, så de bliver mere egnede til demensramte beboeres behov.

I Herning Kommune har fire plejecentre tilsammen modtaget 1,6 millioner kroner fra satspuljen. De fire plejecentre har søgt om pengene i hver deres projektansøgning. Og en række ting går igen i ansøgningerne, fortæller kommunen. Det gælder blandt andet ønsket om at anlægge særlige haver for demensramte - eller tilpasse eksisterende haveanlæg, planer om at sætte belysning op, der støtter dementes døgnrytme, fleksible afskærmninger, der gør opholdsrum mere overskuelige og trygge, udsmykning, der stimulerer til samtale, genkendelse og ro, og indretning af dørpartier, så de ikke inviterer til at forlade plejecentret. De fire plejecentre i Herning Kommune, der har fået imødekommet deres ansøgning til satspuljen er Lindegården, Engholm Centret, Lind Plejecenter og Rosenlund Plejecenter. Initiativerne bliver gennemført i år.

Der er i alt sat 50 mio. kr. af i puljen, hvoraf 2 mio. kr. er afsat til udvikling af en anvisning fra Statens Byggeforskningsinstitut, og 48 mio. kr. udmeldes ad tre omgange som ansøgningspuljer til kommunerne og private, der driver plejecentre. Dette er den første af tre udmøntningsrunder.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125