23948sdkhjf

Plejehjem i Lind vil være byens forsamlingshus

Med støtte fra adskillige fonde starter Lind Pleje- og Aktivitetscenter det to-årige projekt ”Det Åbne Plejehjem” - man inviterer hele byen indenfor.
Lind Plejecenter byder nu alle byens borgere indenfor. Det sker med det to-årige projekt ”Det Åbne Plejehjem”, der har modtaget økonomisk større fra flere fonde.
"Vi vil gerne være et naturligt stop på ruten, når man er ude at gå en tur. Eller det sted, hvor lokale foreninger mødes," forklarer Aase Jonassen, projektleder på Lind Pleje- og Aktivitetscenter.

"Erfaringen er, at det minimerer ensomheden blandt beboerne, samtidig med at det fjerner nogle af de tabuer, der er omkring plejecentre. Tanken er, at selv om man bor på et plejehjem, kan man sagtens leve et socialt liv," siger Aase Jonassen.

Ved at åbne plejehjemmet på Lind Hovedgade op for alle interesserede borgere, lokale foreninger og institutioner af enhver slags, håber hun og plejehjemsleder Gundi Halfmann, at både borgere i Lind og beboere på plejehjemmet får gevinst.

"Vi håber, at vi i løbet af projektet når derhen, hvor folk siger: ”Skal vi ikke lige tage en kop kaffe på plejehjemmet”, når de alligevel er henne at handle," siger Gundi Halfmann.

"Der er en lang række små ting, som vi nu går i gang med. Vi forsøger blandet andet at afskaffe institutionssproget. Vi taler om beboernes familie i stedet for ”pårørende”. Medarbejderne siger ha’ en god dag/aften til hinanden i stedt for ”god vagt”. Vi vil gøre Lind Plejecenter til et hjem i stedet for en institution. Vi vil gerne signalere vores respekt for, at det her er borgernes hjem," siger Gundi Halfmann, der fremhæver at Lind Plejecenter ligger centralt på hovedgaden i Lind og med skoler, børnehaver og foreningsliv tæt ved.

Projekt ”Åbent Plejehjem” kører i hele 2016 og 2017, og fløjtes i gang med et stort åbent hus arrangement på fredag den 22. januar, hvor repræsentanter for alle byens foreninger og institutioner er inviteret.

Tryg Fonden, Spar Nord Fonden, Foreningen Østifterne og Lauritzen Fonden har støttet projektet

Initiativet er bl.a. truffet på baggrund af undervisning fra Eden Alternative Denmark.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125