23948sdkhjf

Dialogmøder om demens skudt i gang

Sundheds- og ældreministeren har netop taget hul på en række lokale dialogmøder om demes.
En national demenshandlingsplan skal skabe tryggere og mere værdige rammer for mennesker med demens. Og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde lægger stor vægt på, at planen skal udformes i samarbejde med de mennesker, som det først og fremmest handler om, og som ved allermest om sygdommen.

Den seneste tid har sundheds- og ældreministeren været rundt i landet og besøgt en lang række kommuner og plejecentre og samlet inspiration fra mennesker med demens, pårørende, fagfolk og politikere. Og som noget nyt tager Sophie Løhde nu hul på en række af lokale dialogmøder om demens. Det skriver sundheds- og ældreministeriets hjemmeside.

"Jeg vil ikke have en handlingsplan, der bare pynter på et stykke papir. Den skal gøre en reel forskel for de mange mennesker, der lever med demens – både dem, der selv er ramt, deres pårørende og de dygtige fagfolk, der arbejder med demens hver dag. Derfor glæder jeg mig til at tage hul på dialogmøderne, hvor jeg får mulighed for at drøfte de erfaringer og den store viden, som de her mennesker ligger inde med,” siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde til ministeriets hjemmeside.

Det første dialogmøde fandt sted mandag på Plejecentret Symfonien i Næstved Kommune, hvor cirka 30 lokale folk, som har demens tæt inde på livet, var samlet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096