23948sdkhjf

'Vi har ladet os forføre af billige madløsninger'

Rådmand Jette Skive, Aarhus, inviterer Forum for Underernæring til en snak om, hvordan man kan skabe endnu bedre madoplevelser og forebygge underernæring.
"Ernæring, smag og hyggelige rammer går hånd i hånd. Vi har i mange år ladet os tyrannisere og forføre af billige madløsninger og effektive arbejdsgange. Og vi har glemt at lytte til de ældre. Derfor dækker jeg op til dialog mellem de gode viljer og de gamle ganer," siger den aarhusianske rådmand, Jette Skive, Sundhed og Omsorg.
Hun inviterer nu de 17 initiativtagere fra Forum for Underernæring på et gæstebud sammen med et udvalg af plejehjemsbeboere.

Forum for Underernæring blev dannet sidste år og har netop fremlagt seks anbefalinger til landets politikere:

"Forum anbefaler, at vi skal sætte borgeren i centrum for maden og give borgeren en oplevelse. I Aarhus har vi lige skabt mulighed for, at næsten alle plejehjem igen laver mad fra bunden i eget køkken i stedet for vakuumpakket mad. Det er et vigtigt sted at begynde, men vi er ikke i mål med det. Derfor vil jeg gerne mødes med forum og få vendt, hvordan vi kan skaber endnu bedre madoplevelser og forebygger underernæring," siger Jette Skive.

For at skabe bedre stemning omkring måltidet og bedre ernæring forbereder 46 ud af 52 plejehjem i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune mad fra bunden i egne lokale køkkener. Omlægningen er sket det sidste år. Desuden er der brugt 9 millioner kroner på ansættelse af flere ernæringsassistenter. Et plejehjem har ikke ønsket ombygning af køkkenet, mens de sidste syv plejehjem afventer, at en kontrakt med Det Danske Madhus udløber i 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109