23948sdkhjf

Nu er de seks anbefalinger mod underernæring klar

Læs de råd, Forum for Underernæring nu har klar til kommuner, regioner og Folketinget.
Kost & Ernæringsforbundet kommer sammen med en lang række af organisationer nu med seks anbefalinger til underernæring.

Kost & Ernæringsforbundet stiftede derfor sammen med Landbrug og Fødevarer samt Dansk Selskab for Klinisk Ernæring for et års tiden siden Forum for Underernæring. I alt står der nu 17 forskellige organisationer og virksomheder sammen om seks konkrete anbefalinger.

"Vi har arbejdet for at gøre op med det her problem i årevis. Alligevel ser vi ingen handling. Vi har brug for, at politikerne tager ansvar, løfter blikket og ser den store sammenhæng. Underernæring har ikke kun konsekvenser for det enkelte menneske, men også for samfundsøkonomien. Derfor kalder vi nu danske politikere til handling," siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet til kost.dk

"Patienter og ældre skal have gode måltider, der passer til deres ernæringsbehov. Vi skal som samfund også tilbyde hjælp, støtte, behandling og vedledning i kost og ernæring. Måske har man brug for hjælp til at booste appetitten, måske skal man bruge en kostplan, måske er kost og ernæring næglen til at komme godt igennem en sygdomsperiode. Vi ved, at mennesker i god ernæringstilstand trives bedre - de tager bedre imod behandling og kommer sig nemmere. Der er et stort potentiale i at bekæmpe underernæring," siger hun.

De seks råd vil nu blive sendt til relevante politikere i både kommuner, regioner og i Folketinget.
Rådene kan læses her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112