23948sdkhjf

Foreningerne går til filmen

I dag er der premiere på Sønderborg Kommunes nye film om livet i de frivillige sociale foreninger.
”Vi er grå i toppen, men vimse i kroppen”. Sådan lyder det med et smil fra en af de mange medvirkende i Sønderborg Kommunes nye film om livet i de frivillige sociale foreninger.

Der er flere grunde til, at Sønderborg Kommune i samarbejde med Blue Donkey Production har fået lavet filmen:

"Vi vil gerne vise flere borgere end dem, der allerede er aktive i foreningerne, hvilke muligheder, der er. Når de lærer foreningerne og deres tilbud at kende, får de måske selv lyst til at være med eller måske endda til at blive frivillige. En anden grund er, at vi gerne vil informere kommunens medarbejdere om, hvad der alt findes. Vi har medarbejdere inden for f.eks. ældrepleje, i sygeplejen og i forebyggende afdelinger, som med filmen får indblik i, hvad der findes, og dermed en bedre mulighed for at anbefale og motivere ældre til at opsøge disse muligheder i foreningerne," siger Helge Larsen.

Et uundværligt arbejde

De 15 foreninger, der medvirker i filmen, er inviteret til premiere i dag. Filmen vises i Sundhedscentret.

"Vi glæder os rigtig meget til at vise filmen frem – ikke mindst for dem, der medvirker. Den er et vidnesbyrd om socialt samvær, fysisk aktivitet og videndeling, og ikke mindst om det enorme og helt uundværlige arbejde, der foregår i vores frivillige foreninger. Hold da op for en livskraft og en ressource, der findes dér," siger formand for sundhedsudvalget, Helge Larsen, som optakt til premieren.

Filmen vil blive vist ved forskellige lejligheder for såvel borgere som medarbejdere, og man vil også kunne se de enkelte klip på Sønderborg Kommunes Facebook-side.

Du kan se hele filmen her

De 15 medvirkende foreninger er Stol på Motionen, Lydavisen for blinde og svagtseende, Hjælpende Hænder på Nordals, Indkøbsbussen på Nordals, Røde Kors’ besøgstjeneste på Nordals, HSP Sønderjylland, Frivillignet Dansk Flygtningehjælp, Egen Pensionist- og Efterlønsforening (datastuen), Sønderborg Husflidsforening, Sønderborg Handicap Idræt, Tangshaves frivillige, Ældre Sagen Sønderborg-Sundeved (computer caféen), Gråspurvene Sydals, Café Solskin og Blæksprutterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094