23948sdkhjf

Den tredje alder - hva´nu?

Dansk Psykologforening og Ældre Sagen holder i dag konference på Christiansborg.
Ældre Sagen og Dansk Psykolog Forening vil med en konference på Christiansborg i dag skabe en bred debat om den tredje alder.

Konferencen henvender sig til personer med professionel interesse i den tredje alder.

Den danske befolkning bliver ældre og ældre - både flere raske og ressourcestærke og flere syge og ressourcesvage ældre, lyder det fra Dansk Psykolog Forening og Ældre Sagen, der ønsker at lade konferencen være fremadrettet, men samtidig have et fokus på, hvordan vi imødekommer de udfordringer og muligheder som denne udvikling vil bringe.

Formand Eva Secher Mathiasen vil på konference fortælle, hvad Dansk Psykolog Forening lægger vægt på. Og direktør Bjarne Hastrup fortæller, hvad Ældre Sagen lægger vægt på. Blandt oplægsholderne er også Vibeke Sjøgreen, HR-chef i Aarhus Kommune, der fortæller om livkvalitet - også i den sidste del af livet og psykolog Jan-Henrik Winsløv, der er daglig leder af Enhed for Selvmordsforebyggelse, Aalborg Universitetshospital, fortæller om selvmordsforebyggelse blandt ældre. Christine E. Swane, direktør for Ensomme Gamles Værn, holder oplæg under overskriften "Erfaringer og minder – styrke trods skrøbelighed", og Karen Pallesgaard Munk, der er psykolog, ph.d. og lektor ved center for Sundhed, Menneske og Kultur ved Aarhus Universitet slutter konference af med oplægget "Er alder noget at snakke om".

På dagens konference i Landstingssalen på Christiansborg bliver der også paneldebat med formand for Sundheds- og Ældreudvalget Liselott Blixt (O), ældreordfører Erik Christensen (A), ældreordører Jane Heitmann (V), medlem af Social- og Sundhedsudvalget, KL, Ninna Thomsen (F), direktør Bjarne Hastrup, Ældre Sagen, og formand Eva Secher Mathiesen fra Dansk Psykolog Forening.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125