23948sdkhjf

Nordfyn på vej med værdighedspolitik

Velbesøgt borgermøde havde fokus på værdier. Mødet er led i arbejdet med at formulere en ny ’Voksen Velfærds- og Værdighedspolitik’.
Et velbesøgt borgermøde stillede forleden skarpt på de værdier, som 'det gode liv' på Nordfyn skal bygge på.
Mødet er første etape i arbejdet med at formulere en ny ’Voksen Velfærds- og Værdighedspolitik’.

Voksen Velfærdspolitikken skal binde Nordfyns Kommunes Vision 2021 sammen med alle de øvrige strategier på voksenområdet, mens Værdighedspolitikken er taget med i arbejdet, fordi der som en del af finanslovsaftalen for 2016 blev stillet krav om, at alle kommuner skal udarbejde en sådan.

I alt mødte 45 borgere op til borgermødet, hvor de leverede deres input til Voksen Velfærds- og Værdighedspolitikken. Repræsentanter for seniorrådet, handicaporganisationerne og andre interessenter debatterede, hvad der kendetegner det gode civile liv, og hvordan borgerne, organisationerne og aktører i lokalsamfundet i fællesskab kan skabe rammerne for et værdigt liv tilværelsen igennem, også når det kræver hjælp fra kommunen.

"Det er positivt, at vores borgere gerne vil have indflydelse på de rammer og værdier, der skal være til stede for at sikre det gode liv. Det blev vi slet ikke færdige med at diskutere på selve mødet, og hånden på hjertet så bliver vi det nok aldrig. Men vi har fået taget et rigtig godt afsæt for den kommende politik," siger formand for social- og sundhedsudvalget Anja Lund.

Både Værdigheds- og Voksen Velfærdspolitikken skal godkendes i Kommunalbestyrelsen i juni 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109