23948sdkhjf

Nye elbiler i Høje-Taastrups hjemmepleje

Nu er 20 ud af hjemmeplejens 39 biler elektriske. Dermed er Høje-Taastrup blandt de kommuner, som har den højeste andel af elbiler i hjemmeplejen.
Der er kommet flere elbiler på vejene i Høje-Taastrup Kommune: Kommunen har indkøbt 15 nye elbiler – dermed er over halvdelen af bilerne i hjemmeplejen elektriske.

De nye elbiler bliver brugt i hjemmeplejen, så næste gang man får besøg af en hjemmesygeplejerske, SOSU-assistent el. lign., kan det meget vel være, at vedkommende ankommer i en elbil.

Hjemmeplejen havde i forvejen fem elbiler, så nu er 20 ud af hjemmeplejens 39 biler elektriske, og dermed er Høje-Taastrup blandt de kommuner, som har den højeste andel af elbiler i hjemmeplejen.

Hver elbil kører i gennemsnit 20.000 km. om året, og i fht. de udfasede dieselbiler udleder de kun halvt så meget CO2., hvilket sker i fbm. produktionen af strøm til elbilerne. Efterhånden som strømmen i stikkontakterne i stigende grad kommer fra vind, reduceres CO2-udledningen yderligere. En anden gevinst ved elbilerne er, at de ikke udleder sundhedsskadelige partikler i lokalmiljøet.

”Transport står for en stor del af CO2-udledningen, og derfor er det et led i vores klimastrategi, at vi skal skifte til elbiler eller andre miljøvenlige transportformer. Samtidig er elbilerne behagelige at køre i, så klimaindsats og køreglæde kan gå hånd i hånd”, siger borgmester Michael Ziegler.

Inden købet af elbilerne testede hjemmeplejen elbilerne på alle typer af vagter døgnet rundt for at sikre, at både kørsel og opladning ville fungere godt.

”Jeg er glad for at køre i de nye elbiler – de kører godt, og det er herligt ikke at skulle bruge kræfter på at skifte gear. I starten skulle vi lige lære at lade dem rigtigt op, men nu går det fint, og så slipper vi for at bruge tid på at tanke op”, siger Maria Farsinsen, som er sygeplejerske i hjemmeplejen.

De 15 nye elbiler er af mærket Renault Zoe, og de bliver ladet op ved i alt otte ladestandere, der hver kan oplade to elbiler samtidigt. Ladestanderne, som er leveret af E.ON , er fordelt på tre adresser, hvoraf de seks er opsat ved selve rådhuset.

”Høje-Taastrup Kommune er en af de danske kommuner, der har taget den grønne førertrøje på for eksempel ved at gøre deres bilflåde grønnere. Tendensen er klar, kommunerne har set fordelene i elbilerne, ikke mindst til brug i hjemmeplejen, og de ved nu, hvor behagelige elbilerne er at køre i, og hvor nemt det er at oplade dem. Vi har igennem lang tid haft en god dialog med Høje-Taastrup Kommune om flere spændende grønne tiltag på transportområdet, og vi håber at fortsætte det gode samarbejde”, siger Bent Erik Hawaleska, Mobility Manager, E.ON Danmark.

Høje-Taastrup Kommune har leaset de 15 elbiler for en fire-årig periode, og de samlede udgifter vil være lavere i fht. de tidligere dieselbiler.

Høje-Taastrup Kommune har en vision om at være fossilfri i 2050, og frem mod 2020 skal CO2-udledningen i kommunen nedbringes med 3 pct om året.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11