23948sdkhjf

Søren Ryge skal være med til at bygge bro mellem ældre

Foredragsrække skal forebygge ensomhed i Sønderborg: Kulturen kommer ud til de ældre.
Alle har ret til kultur og til samvær med andre. Men ikke alle har mulighed for at komme ind til centrum, hvor de kulturelle tilbud ofte er.

Derfor prøver Sønderborg Kommune at flytte kulturen i stedet for - også som et led i at bekæmpe ensomhed blandt ældre i Sønderborg.
En foredragsrække skal være med til at bygge bro mellem ældre. Morgensang, harmonikamusik, rundstykker og kaffe er hjælpemidlerne.

De hyggelige rammer skabes i lokaler, beboerne kender i forvejen, nemlig i medborgerhuset Aksen – deraf navnet på seniorhøjskolen.

"Vores håb er, at foredragsrækken kan blive en anledning til, at nogle borgere tager de første grænseoverskridende trin ind i et kulturelt fællesskab, som kan berige deres liv på længere sigt. Det kunne jo være skønt, om nogle, som måske savner lidt selskab i hverdagen, finder naboer eller andre, som de kan mødes med, snakke med og besøge. Det ville virkelig være en kulturel berigelse, hvis der kunne komme nogle venskaber ud af det, siger kulturkonsulent i Sønderborg Kommune, Dennis Lykke, som er medarrangør af seniorhøjskolen.

Det første foredrag i rækken er med Søren Ryge Petersen den 23. februar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11