23948sdkhjf

Aarhusianske plejehjem har fået et øko-løft

Plejeboligerne er på få år gået fra en til 46 procent økologi.
Efter en målrettet indsats i de sidste to år har andelen af økologi i Aarhus Kommunes køkkener taget et stort spring fra 11 til 53 procent i gennemsnit. Blandt højedespringerne er plejeboligerne, der er gået fra en procent økologi til 46 procent økologi.

Aarhus Byråd besluttede i februar 2013 en målsætning om minimum 60 procent økologisk fødevareforbrug inden 2020 gennem projektet Økoløft.

”Jeg er stolt og imponeret over, hvor hurtigt det går med økologiomlægningen. En masse lokale ildsjæle har gået foran og vist, det kan lade sig gøre, og jeg tvivler ikke på, at vi når i mål før 2020. Det sætter kvalitet faglighed og giver bedre og sundere mad”, siger borgmester Jacob Bundsgaard

Med projekt Økoløft er måltidet kommet i centrum, flere råvarer i sæson, mad lavet fra bunden, større kulinarisk kvalitet og faglig stolthed hos de køkkenfaglige medarbejdere. Det økologiske måltid er flere steder blevet omdrejningspunkt for tværfagligt samarbejde. Økologi, måltidsfællesskaber, kvalitet og faglig stolthed er målene, inspiration, netværk, undervisning og flere aftaler på fødevarer er midlerne, lyder det fra Aarhus Kommune.

Omlægningen er sket inden for kostbudgettet, og det er dermed ikke blevet dyrere at bruge flere økologiske varer.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094