23948sdkhjf

Ledere i ældreplejen får ikke nok ros

Hver trejde leder får slet ingen ros eller anden anerkendelse af deres chef, viser ny undersøgelse fra LederForum og TrivselsForum. Det går ud over trivslen.
Hver anden leder i ældreplejen får ikke anerkendelse og ros nok af deres chef og hver tredje leder får slet ingen anerkendelse.
Det er en del af konklusionen på en undersøgelse, som LederForum, fagforening for ledere på ældreområdet, har lavet i samarbejde med konsulentvirksomheden TrivselsForum, der dagligt arbejder med trivsel og arbejdsmiljøundersøgelser.

På en skala, hvor 10 er bedste trivsel, ligger lederne samlet på 6,68.
Ud af undersøgelsen kan drages en direkte parallel mellem de ledere, der ikke føler sig anerkendt og de ledere, der trives dårligere end andre på deres arbejdsplads.

"De to ud af tre ledere, der får anerkendelse for deres arbejde har en gennemsnitlig trivsel på 7,49, mens de ledere, der ikke får anerkendelse, har en alarmerende lav trivsel på gennemsnitlig 5,18," siger direktør for TrivselsForum Jane Fornitz.

Direktøren nævner to ting, der kan fremelske en bedre trivsel på arbejdspladsen: Arbejdet skal give mening og man skal anerkendes for sin arbejdsindsats.

"Når man i så høj grad undlader at bruge et af de mest effektive ledelsesredskaber, nemlig ros og anerkendelse, må det utvivlsomt kunne aflæses i en undersøgelse som den, vi lige har gennemført. Konsekvensen af ledernes markant dårligere trivsel, kan med stor sandsynlighed også aflæses i medarbejdernes trivsel, beboerne/borgernes trivsel og ressourceorbruget," siger Jane Fornitz.

Jane Fornitz har gennem flere år lavet trivselsundersøgelser blandt medarbejdere i plejesektoren. En opgørelse af disse undersøgelser viser en samlet trivsel på 7,8, altså markant højere end ledernes egen trivsel.

267 ledere ud af ialt 500 adspurgte har besvaret undersøgelsen.
Disse 267 har ca. 14.00 medarbejdere under sig ialt og er ansat til at have ansvaret for 4,3 milliarder kroner.

Tre ud af fire af de adspurgte har haft deres lederjob i mere end seks år.
På spørgsmålet, om deres arbejdsindsats vil øges ved at blive anerkendt, svarer 50 pct. 'ja'. 34 pct. svarer 'ved ikke' og 16 pct. svarer nej.



Det sagde de bl.a. i undersøgelsen:

”Jeg tror ikke i denne stilling jeg sidder i, at man får meget ros og anerkendelse for sit arbejde. Jeg opfatter rosen på den måde at når jeg ikke har hørt noget negativ må lederen over mig være tilfreds med min indsats,” skriver én leder i undersøgelsen.
En anden siger:
"”Tror på, at anerkendelse giver energi. Som leder på mit niveau, giver jeg meget af mig selv i forhold til mine medarbejdere, men har også brug for selv at blive tanket op.”



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094