23948sdkhjf

Vejen inviterer til borgermøde om værdighed

2. marts skal borgere give deres besyv med om kommunens nye og obligatoriske værdighedspolitik.
Vejen Kommunes ældre borgere skal fortsat have en værdig pleje og omsorg, så de kan fortsætte med at leve det liv, de ønsker, med størst mulig selvbestemmelse. I forbindelse med udformningen af en værdighedspolitik inviteres alle til borgermøde.

Derfor inviterer Vejen Kommune til borgermøde 2. marts. Her skal borgerne være emd til at give idéer og inspiration til en værdighedspolitik, hvor de overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet er beskrevet, så det er tydeligt for alle, ikke mindst for de ældre, hvad der er vigtigt for ældreplejen i kommunen.

Vejen Kommune skal have vedtaget og offentliggjort en værdighedspolitik på ældreområdet i løbet af første halvår 2016 for at få del i Folketingets ældremilliard.

”Værdighedspolitikken skal ikke udformes ved et kommunalt skrivebord, vi har brug for alle de input vi kan få. Vejen Kommunes værdighedspolitik skal være et resultat af dialog og samarbejde med vores borgere. De ved nemlig bedst hvad der skaber det bedst mulige og mest værdige ældreliv”, siger Sonja Miltersen, direktør i Vejen Kommune.

”Vores ældre medborgere fortjener fortsat en ordentlig og værdig pleje, der gør dem i stand til at leve det liv og gøre de ting, som de selv ønsker og har mulighed for. Derfor er det vigtigt at vi går i dialog med de ældre selv, deres pårørende, Ældrerådet, og kommunens medarbejdere om, hvad en værdig ældrepleje er. Det er vigtigt, at beskrivelsen af værdighedspolitikken sker i dialog med dem, det handler om. Desuden er borgermødet også en lejlighed til at fortælle om de tilbud vi allerede har i kommunen til de ældre borgere”, siger Anni Grimm, formand for Udvalget for Social & Ældre i Vejen Kommune.

På borgermødet vil deltagerne også få mulighed for at drøfte forskellige temaer med kommunens politikere og medarbejdere på følgende stande:
• Sundhed: Inkontinens, forebyggende hjemmebesøg, omsorgstandpleje, forebyggelse og sundhedsfremme.
• Træning og rehabilitering.
• Aktivitetsområdet og frivillighed (aktivitetscentre).
• Det gode måltid (mad og ernæring).
• Hjælpemidler og velfærdsteknologi.
• Det gode liv på plejecentre.
• Det gode liv med hjemmepleje.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093