23948sdkhjf

Danske fysioterapeuter vil ikke betale

Sundheds- og ældreministerens nye tilsynsmodel indeholder mange positive aspekter, men betalingsmodellen er ikke en af dem, siger Tina Lambrecht.
Det er en offentlig opgave at betale for bedre tilsyn med sundhedspersoner.
Det siger Danske Fysioterapeuters formand Tina Lambrecht, der ikke mener, at sundheds- og ældreminister Sophie Løhdes (V) nye model for tilsyn er rimelig.

Hvis det står til Sundhedsminister Sophie Løhde så skal blandt andre praktiserende fysioterapeuter betale for et bedre tilsyn med sundhedspersoner. Hvor det før kun var hospitaler og praktiserende speciallæger, der skulle betale gebyret, så vil det fremover komme til at omfatte langt flere sundhedspersoner.

”Jeg har meget svært ved at se det rimelige i, at ministeren forsøger at vælte udgifter over på vores praktiserende. Vi er helt enige i målet om et tilsyn, der sikrer, at man som patient kan have tillid til de autoriserede sundhedspersoner, man søger behandling hos. Men det er en offentlig opgave at stå for det tilsyn,” siger formand Tina Lambrecht.

Selvom Danske Fysioterapeuter kritiserer betalingsmodellen, er der til gengæld ros til meget af indholdet.

”Der har jo været en række sager, som klart har vist, at der er brug for at forbedre tilsynet. Det er positivt, at tilsyn, der målrettet går efter de steder, hvor der er faringsmæssigt er problemer. Det er helt afgørende, at man som patient kan være sikker på at være i trygge hænder i vores sundhedssystem,” siger Tina Lambrecht.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.52