23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Sådan er livet på plejehjemmene

Den nye nationale undersøgelse af forholdene på landets plejehjem giver fakta om de ældres liv og personalets forhold.
Hvordan er plejen af de ældre indrettet på de danske plejecentre? Hvilken uddannelse har personalet, og hvordan bliver deres arbejdsdag anvendt? Hvilken slags mad får de ældre, og hvordan oplever de selv deres liv på et plejecenter?

Det er nogle af de oplysninger, som kan findes i en ny national undersøgelse af forholdene på plejehjem i Danmark.

Undersøgelsen er baseret på nyere, eksisterende viden om indsatsen på plejehjemmene. Ankestyrelsen har desuden sendt en spørgeskemaundersøgelse ud til alle kommuner og foretaget en case undersøgelse af 12 udvalgte plejehjem.

Et godt udgangspunkt

Resultaterne i undersøgelsen er efter sundheds- og ældreminister Sophie Løhdes mening vigtige i den fremadrettede indsats for at give de ældre på plejehjemmene et endnu bedre liv.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har et samlet og opdateret billede af forholdene på vores plejecentre og plejehjem. Det giver et rigtig godt udgangspunkt for at gå videre med at gøre forholdene på plejecentrene endnu bedre for både de ældre og personalet”, siger Sophie Løhde.

”Undersøgelsen sætter fokus på en række områder, som ligger mig meget på sinde, især når det gælder demens og de ældres sundhed. Eksempelvis stiller ændringerne i beboersammensætningen, hvor der kommer flere og flere demente, nye krav til både ledelse, personale og de fysiske rammer. Her er regeringen på vej med initiativer for at forbedre livet for de svageste ældre ”, siger sundheds- og ældreministeren.

Sophie Løhde håber, at kommunerne vil bruge den nye undersøgelses fakta og resultater i arbejdet med de kommende værdighedspolitikker. Inden sommerferien skal alle kommuner i Danmark have formuleret og vedtaget en værdighedspolitik for pleje, støtte og omsorg for deres ældre medborgere, som beskriver de overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet.
Læs hele undersøgelsen her

Den daværende minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold iværksatte i foråret 2015 en undersøgelse af forholdene i plejeboliger og på plejehjem.
Formålet med undersøgelsen er at give et samlet opdateret billede af viden om forholdene og indsatserne i plejeboliger og på plejehjem for ældre borgere over 65 år.
Undersøgelsen er baseret på nyere, eksisterende viden om indsatsen på plejecentrene.
Ankestyrelsen har desuden sendt en spørgeskemaundersøgelse ud til alle kommuner og foretaget en case undersøgelse af 12 udvalgte plejecentre.
Mere end 40.000 ældre bor på plejehjem eller i plejebolig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079