23948sdkhjf

Ny viden om demens fra Sverige

Tidlig betændelsesreaktion i hjernen ved Alzheimers sygdom.
Op imod 20 år før de første symptomer på Alzheimers sygdom dukker op, kan der påvises betændelsesreaktioner i hjernevævet. Ny grundforskning fra Karolinska Instituttet i Stockholm føjer vigtige brikker til forståelsen af sygdommen. Det skriver Nationalt Videnscenter for Demens.

"Sygdomsmekanismerne er efterhånden vel beskrevne: Der sker ophobning af proteinstoffet beta-amyloid, der med tiden klumpes sammen i form af uopløselige amyloide plaques mellem neuronerne. De amyloide plaques har en skadelig virkning på neuronerne og på forbindelserne mellem neuronerne. Tau-protein klumper sig sammen og danner såkaldte tangles inde i neuronerne. Stofskiftet falder i hjernevævet, neuronerne går lidt efter lidt til grunde og hjernevævet skrumper. Men hvordan starter sygdommen egentlig?," skriver videnscenterfordemens.dk

Svenske forskere har undersøgt sygdomsprocessernes udvikling hos patienter med arvelig Alzheimer forårsaget af kendte mutationer i henholdsvis genet for Amyloid Precursor Protein (APP) og Præsenilin 1-genet (PSEN1).

Forskerne bag studiet, der var ledet af professor Agneta Nordberg, Karolinska Instituttet, håber at den ny viden om de helt tidlige sygdomsmekanismer med tiden vil kunne bidrage til udviklingen af ny metoder til diagnosticering, forebyggelse og behandling af sygdommen.
Læs hele artiklen på videnscenterfordemens.dk

Kilde: http://www.videnscenterfordemens.dk/fors...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094