23948sdkhjf

Aabenraa hylder de "sygt gode idéer"

På Forskningens Døgn i dag arrangerer Aabenraa Kommune og Sygehus Sønderjylland to arrangementer under overskriften ’Sygt gode løsninger – vi vender forskning på hovedet’ i anledning af Forskningens Døgn.
"Aabenraa Kommune vil være et stærkt syddansk vækstcenter for sundhed og læring. Derfor er Forskningens Døgn en rigtig god anledning til at vise nogle af de initiativer, der allerede er i gang."
Sådan siger borgmester Thomas Andresen, Aabenraa, om i dag, hvor Forskningens Døgn foregår over hele landet og således også i Aabenraa Kommune og på Sygehus Sønderjylland.

Sammen arrangerer de to arrangementer so skal hylde de "sygt gode gode idéer": En (lukket) ”Løvens hule”-inspireret-konkurrence som er kulminationen på et forløb for elever og studerende fra lokale uddannelsesinstitutioner om iværksætteri og sundhedsinnovation samt et åbent hus/eksperimentarium for alle interesserede kl. 14-17, hvor Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Kommune og Sønderborg Kommune giver besøgende et unikt indblik i nogle af de nyeste tiltag inden for lokal forskning og udvikling.

Lægefaglig direktør Søren Aggestrup:
"På Sygehus Sønderjylland betragter vi medicinsk sundhedsforskning som en grundlæggende forudsætning for at udvikle kvaliteten i sygehusets ydelser, ligesom forskning er et vigtigt rekrutteringsparameter. Sygehus Sønderjylland har derfor opbygget en stærk struktur på forskningsområdet. Her er konstant en række projekter i gang inden for molekylærdiagnostik, akutmedicin, neurologi, reumatologi og klinisk forskning".

Der er 25 forskellige stande, som bl.a. vil give de besøgende mulighed for at:
• hilse på en af sygehusets robotter
• se en levende dukke
• lære at give hjertemassage
• prøve en ældningskrop og mærke, hvordan det er at blive gammel
• lære mere om demens
• teste app’s, som kan hjælpe med at huske aftaler, få struktur på hverdagen eller handle
• se om hænderne er rene efter håndvask
• blive klogere og give forskerne en tommel op eller en tommel ned

I løbet af eftermiddagen vil der i Speakers Corner være korte og letforståelige oplæg fra lokale forskere herunder ph.d.-studerende, som publikum bedømmer med ’tommel op’ eller ’tommel ned’.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109