23948sdkhjf

Demens: Stor interesse for temamøde om arv og testamente

65 deltagere var mødt op, da specialister fra ADVODAN informerede om arveloven på et møde arrangeret af Alzheimerforeningen.
Sundhedshuset i Tårnby dannede forleden rammen om et informationsmøde om arv, testamente og værgemål. Mødet var arrangeret af Alzheimerforeningen, der havde inviteret advokaterne Poul Jost Jensen og Steen Moesgaard fra ADVODAN Glostrup & Taastrup til at give de fremmødte et indblik i arveloven samt de beslutninger, man som pårørende skal forberede sig på, hvis en ægtefælle eller pårørende rammes af demens eller falder bort.

"Når ens nærmeste glemmer livet, og alt det man havde sammen, så bliver livet tungt. At opleve den dementes tab af sprog, ord og mening er det sværeste, både for den ramte men også de pårørende, hvis hverdag påvirkes af håbløshed og savn. De pårørende har ofte svært ved at acceptere tingenes tilstand. Man skal både være ansvarlig for den, man har haft kær i mange år og samtidig være i dyb sorg over at miste," fortalte direktør for Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Han pointerede vigtigheden af at udarbejde et testamente og eventuelt en fuldmagt, før det er for sent. Derved sikres familien bedst muligheden for at handle i situationer, der kræver det.

Alle aldersgrupper var repræsenteret på informationsmødet – og derfor kom en række andre spørgsmål også på banen efter ADVODAN-advokaternes oplæg om arv og testamente.

"Alle tegner forsikringer på deres hus og bil – så det er positivt at se, at også de yngre mennesker begynder at interessere sig for arv og testamente. At tage stilling til sit testamente, uanset om man er i et papirløst forhold, skilt eller gift, er både fornuftigt og ansvarligt, så ens formue og andre værdier bliver fordelt til de efterladte, som man ønsker det," sagde Poul Jost Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078